Ψήφισμα εφημερίων Μητροπόλεως Κονίτσης για το σύμφωνο συμβίωσης

Loading...


Οι Εφημέριοι των Επαρχιών Πωγωνίου και Κονίτσης της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, στην μηνιαία Σύναξή τους αποφάσισαν τα ακόλουθα σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης:

 

Οι Εφημέριοι των Επαρχιών Πωγωνίου και Κονίτσης της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, στην μηνιαία Σύναξή μας (14 και 16 Νοεμβρίου), και αφού ενημερωθήκαμε σχετικώς από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κύριο ΑΝΔΡΕΑ, για το «σύμφωνο συμβιώσεως», έπειτα δε από εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συνέδρων, αποφασίσαμε ομοφώνως τα παρακάτω :

            1) Οι σημερινοί καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και από οικονομικής απόψεως. Γι’ αυτό η Κυβέρνηση, πριν από όλα πρέπει να τακτοποιήση το ζήτημα της οικονομίας , που ιδιαίτερα απασχολεί τον λαό μας. Δεν προσφέρεται, επομένως, η σημερινή συγκυρία για την προώθηση νομοσχεδίων, που αναστατώνουν τους πολίτες και φυγαδεύουν την ενότητα και την ομοψυχία.

            2) Νομοσχέδιο όπως το «σύμφωνο συμβιώσεως» είναι εντελώς απαράδεκτο. Διότι ουσιαστικά διαλύει τον ευλογημένο ιερό θεσμό του γάμου και την οικογένεια. Το «σύμφωνο συμβιώσεως» δεν είναι γάμος και, βέβαια, δεν δημιουργεί χριστιανική οικογένεια, όπως μέχρι τώρα την έχει γνωρίσει η Ελλάδα μας.

            3) Εάν το «σύμφωνο συμβιώσεως» είναι απαράδεκτο για τα ετερόφυλα ζευγάρια, απείρως περισσότερο είναι απαράδεκτο για τα ομόφυλα «ζευγάρια». Δηλαδή, τι επιδιώκει η Πολιτεία με αυτές τις μεθοδεύσεις; Να μεταβάλη την Πατρίδα μας , που είναι Χώρα αγίων και ηρώων, σε Σόδομα και Γόμμορα, και να παρουσιάζεται η ανωμαλία σαν φυσικός τρόπος ζωής;

            4) Εμείς, που στην ακριτική Μητρόπολή μας φυλάμε Θερμοπύλες και με την χάρη του Χριστού αγωνιζόμαστε για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τα όσα μεθοδεύει η Πολιτεία, αφού με τέτοιους αντιχριστιανικούς νόμους δημιουργείται αναστάτωση στην κοινωνία και δίδεται χείριστο παράδειγμα στην νέα γενιά. Τέλος,
            5) Ζητούμε επιτακτικά να αποσυρθή πάραυτα το εν λόγω αυτόχρημα αντεθνικό νομοσχέδιο. Η Ελλάδα πρέπει, για μια ακόμη φορά, να διδάξη την αποστατημένη Ευρώπη ορθόδοξο χριστιανικό ήθος και πολιτισμό. «Ως εδώ και μη παρέκει».
Γιά την Σύναξη των Εφημερίων

π. Χερουβείμ Σουτόπουλος
Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος

Ακολουθούν οι υπογραφές των Αιδεσιμωτάτων Εφημερίων

 Ετικέτες