Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ι.Μ. Κυδωνίας(ΦΩΤΟ)

Loading...


Μία όμορφη και κατάμεστη από Χριστουγεννιάτικες νότες και παραστάσεις εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως Κυδωνίας την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2015.

 Την εκδήλωση προετοίμασε το Γραφείο Νεότητος με βασικούς συντελεστές τον Διευθυντή του γραφείου, διάκονο π. Δημήτριο Δερμιτζάκη και τον π. Ιωάννη Κουκουράκη οι οποίοι συντόνισαν με συνεργάτες, νέους και νέες της Μητροπόλεως , αυτήν την Χριστουγεννιάτικη εορτή.

Την όλη εκδήλωση, που παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος  Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ιερείς, άρχοντες του τόπου  και πλήθος κόσμου, κυρίως από νέους, παρουσίασε ο Πρεσβ. Ιωάννης Κουκουράκης, ενώ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου διάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης ομίλησε θεολογικά για την Εορτή της Γεννήσεως του Χριστού.

Στη συνέχεια αποδόθηκαν Ύμνοι από την Χορωδία της Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως υπό την Διεύθυνση του Άρχοντος και Υμνωδού της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Κων/νου Στεφανάκη.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και Κάλαντα που εισήγαγαν τους παρόντες στο Πνεύμα των Χριστουγέννων απέδωσε με τις μελωδικές της φωνές η Παιδική Χορωδία της Μητροπόλεως  υπό την Διεύθυνση της Χοράρχου κ. Βασιλικής Αθανασιάδου-Πετράκη και η Μικτή Χορωδία υπό την Διεύθυνση της Χοράρχου κ. Έλλης Παπαλιωνάκη- Παγωνίδου η οποία απέδωσε και κάλαντα του Πόντου, της Θράκης, της Ηπείρου, της Κύπρου και της Κρήτης.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα Χριστουγεννιάτικο Θεατρικό που επιμελήθηκε η διακόνισσα Παναγιώτα Μπενάκη – Ξηρουχάκη με την βοήθεια παιδιών από την Ενορία Αγίου Ιωάννου Χανίων, »τα Χριστούγεννα της κυρίας Νικολέτας», Χριστουγεννιάτικες ευχές από Παραδοσιακούς Συλλόγους του του Πόντου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της Κύπρου που συμμετείχαν, καθώς και ένα όμορφο οπτικοακουστικό υλικό με θέμα η παράδοση του Χριστόψωμου που επιμελήθηκε η κ. Άννα Αθανασίου και ο κ. Αντώνιος Τζατζάνης και παρουσίασε η κ. Ελένη Φλεμετάκη και ο κ. Γιώργος Αρχοντάκης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθηναν οι ιθύνοντες της εορταστικής εκδήλωσης στην Υπέυθυνη Δημασίων Σχέσεων κ. Στυλιανή Περάκη, στον κ. Αντώνιο Τζατζάνη για την αφίσα και το βίντεο σπότ της εορτής, στην κ. Ειρήνη Σωτηρίου και στην κ. Ευαγγελία Προφητηλιώτη για τον στολισμό της αιθούσης, στην κ. Ευτυχία Παντερμάκη για την εκτύπωση της αφίσας, στον κ. Βασίλειο Γαλάνη για τον σχεδιασμό του προγράμματος, καθώς και στην μαγείρισσα των Συσσιτίων κ. Μαρία Αυγέρου η οποία μαζί με τον κ. Κων/νο Λαγουδάκη και τον κ. Γρηγόριο Ξυδιανάκη προετοίμασαν τα υπέροχα Χριστουγεννιάτικα Χριστόψωμα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος αφού πρώτα ευχαρίστησε με λόγια θερμά όλους τους διοργανωτές της όμορφης αυτής Χριστουγεννιάτικης εορτής, στη συνέχεια τόνισε ότι ο »Χριστός ετέχθη», και ότι αυτό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που θα γεμίσει με ζεστασιά και πλούτο αγάπης κάθε οικογένεια ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που βιώνει το Ελληνορθόδοξο Γένος μας.

 

 

 

 

 Ετικέτες