Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Ι.Μ. Ρεθύμνης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τετάρτη 9η Δεκεμβρίου 2015 η Σχολή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου πραγματοποίησε μουσική εκδήλωση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Η Χορωδία της Σχολής, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ευαγγέλου Καπαϊδονάκη, Διευθυντού της Σχολής, απέδωσε αποδώσει Εκκλησιαστικούς Ύμνους από τις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, Πολιούχου Ρεθύμνης, του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και της Εορτής των Χριστουγέννων. Τους Ύμνους παρουσίασε ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Χαράλαμπος Καμηλάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας και πολλοί φιλόμουσοι πιστοί.

Μετά την ολοκλήρωση του μουσικού προγράμματος ο Επίσκοπος κ. Ευγένιος ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή της Σχολής και Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, Μουσικολ. κ. Ευάγγελο Καπαϊδονάκη, τους συνεργούς του Καθηγητές, Ιερολ. Αρχιδιάκ. Στυλιανό Καλαϊτζάκη και Μουσικολ. κ. Εμμανουήλ Πρωτογεράκη, καθώς και όλα τα μέλη της Χορωδίας της Σχολής, οι οποίοι, για μία ακόμη φορά, συνεργάσθηκαν με ζήλο για την προετοιμασία αυτής της συναυλίας. Ευχαρίστησε ακόμη τον π. Χαράλαμπο Καμηλάκη για τον μεστό και επίκαιρο εκκλησιαστικό λόγο, με τον οποίο παρουσίασε κατάλληλα την εκδήλωση.

 «Με την κοινή παρουσίαση των Ύμνων από την Εορτή της Αγίας Βαρβάρας, Πολιούχου Ρεθύμνης, και των Χριστουγέννων η εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής έγινε η γέφυρα ανάμεσα στην Εορτή της πόλεως και στη «μητρόπολη των Εορτών» και εισήγαγε όμορφα τους ακροατές της στο προεόρτιο κλίμα των Χριστουγέννων», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπός μας, ο οποίος απένειμε στον Πρωτοψάλτη κ. Ευάγγελο Καπαϊδονάκη επαινετικό τίτλο της Ιεράς Μητροπόλεως για την πολυετή διακονία και καλλίκαρπη προσφορά του στην Τοπική  Εκκλησία. Ως αντιδώρημα στην αγάπη και την διαρκή και αμέριστη υποστήριξη του Επισκόπου, η Χορωδία του έψαλε ένα ωραίο «πολυχρόνιο», σύνθεση του Μουσικολ. κ. Ευαγγέλου Καπαϊδονάκη.

Τα μέλη του Χορού, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση υπό την διεύθυνση του κ. Ευαγγέλου Καπαϊδονάκη, είναι οι εξής: Πρωτογεράκης Εμμανου-ήλ, Αρχιμ. Τσιλιμπώκος Παρθένιος, Αρχιδιάκ. Καλαϊτζάκης Στυλιανός, Φραν-τζεσκάκης Γεώργιος, Μυλωνάκης Νικόλαος, Κίντας Ιωάννης, Μανουσέλης Κων-σταντίνος, Συμεωνίδης Κωνσταντίνος, Γιαννούλης Ευστράτιος, Λεμονάκης Αν-τώνιος, Βαμβακίδης Αρχοντής, Πλαΐτης Βασίλειος, Κατικάς Αντώνιος, Φραγκια-δάκης Παντελεήμων, Οικον. Παπαδοπετράκης Ευάγγελος, Παπαδοπετράκης Γρηγόριος, Αλεξίου Νικόλαος, Σακελλαρίδης Ανδρόνικος, Καραγιώργης Κων-σταντίνος, Καραγιώργης Στυλιανός, Γαβαλάς Νικόλαος, Σκεπασιανός Αντώ-νιος, Περβολιανάκης Δημήτριος, Αιδεσ. Ιωάννης Γιανναράκης και Δενδρινός Σμάραγδος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες