Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στην προεόρτια στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Πέμπτη 13 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Μέγα Παρακλητικό Κανόνα στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας Κατερίνης.

Μετά την Παράκληση λιτανεύθηκε αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας στον πεζόδρομο και σε οδούς της Παραλίας.

Στην Παράκληση και την προεόρτια Θεομητορική Λιτανεία συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί, Έλληνες και ξένοι, κυρίως Σέρβων, Ρουμάνοι και Βούλγαροι, οι οποίοι ακολούθησαν με ευλάβεια τη λιτανευτική πομπή.

Επιστρέφοντας η λιτανεία, τελέστηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού η αρτοκλασία.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στη σημασία του εορτασμού της Κοιμήσεώς της και στη σύνδεση της εορτής με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Τμήματα της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου μετέφρασαν στα σερβικά ο Πρωτοπρ. Γάιος Gajic και ο ο Διάκονος π. Βαρνάβας Genbrugge.

Στην Παράκληση και στην προεόρτια Θεομητορική Λιτανεία παράστησαν οι τοπικές αρχές με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου, τον Λιμενάρχη και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και πολλών τοπικών Φορέων.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Αρχιμ. Αγαθόνικος Καραβαντές, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίας Φωτεινής Παραλίας.

1408kater.jpg
1408kater1.jpg
1408kater2.jpg
1408kater3.jpg
1408kater4.jpg
1408kater5.jpg
1408kater6.jpg
1408kater7.jpg
1408kater8.jpg
1408kater9.jpg


Ετικέτες