Χειροτονία Ιερέως στην Ι. Μητρόπολη Σουηδίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την συμμετοχή του Ι. Κλήρου της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κλεόπας ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ευλ. Διακόνου κ. Ιωάννου Νικολαΐδη, την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος συνεγχάρη τον νεοχειροτονηθέντα και αναφέρθηκε διεξοδικά στην πολυσχιδή ποιμαντική δράση την οποία θα πρέπει να αναπτύξει ως Ιερεύς προς όφελος του ποιμνίου του.

Ο π. Ιωάννης με την σειρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο γιά την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και για την μεγάλη τιμή να υπηρετήσει την ιεραποστολική αυτή επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο π. Ιωάννης θα υπηρετήσει ως εφημέριος της νέας ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου την οποία θα συστήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας κατά την διάρκεια της δεύτερης ποιμαντορικής περιοδείας του στην πόλη του Borås το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου.

Την χειροτονία του ως άνω Κληρικού παρηκολούθησαν οι Εξοχώτατοι Πρέσβεις της Ελλάδος κ. Δημήτριος Τουλούπας και της Κύπρου κ. Ανδρέας Κακούρης.

Μετά την λατρευτική σύναξη ακολούθησε δεξίωση και γεύμα στην αίθουσα δεξιώσεων του ναού, προσφορά της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών.

 

Οι φωτογραφίες είναι προσφορά του κ. Γεωργίου Βασιλείου.

π. Ιωάννης 1.jpg
π. Ιωάννης 2.jpg
π. Ιωάννης 3.jpg
π. Ιωάννης 5.jpg
π. Ιωάννης 7.jpg
π. Ιωάννης 8.jpg
π. Ιωάννης 9.jpg
π. Ιωάννης 10.jpg
π. Ιωάννης 11.jpg
π. Ιωάννης 12.jpg
π. Ιωάννης 15.jpg
π. Ιωάννης 16.jpg
π. Ιωάννης 19.jpg
π. Ιωάννης 20.jpg


Ετικέτες