Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συλλειτουργών με τους Σεβ. Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέον και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέον, τέλεσε στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο, την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του μέχρι τώρα Αρχιδιακόνου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Αθανασίου Πέζου.

Ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος στην προσφώνηση του ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητρ. Κορίνθου για την ύψιστη τιμή που του έκανε με το να τον προαγάγει στον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης καθώς και για την πενταετή διακονία του πλησίον Του και την εμπειρία που απέκτησε σ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ευχαρίστησε, επίσης, τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς κ. Ιερόθεο και κ. Τιμόθεο, τους Ιερείς και Διακόνους, οι οποίοι δεν εφείσθησαν κόπων ερχόμενοι από μακριά προκειμένου να παραβρεθούν στην Χειροτονία του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Κορίνθου κ. Διονύσιος, στην αντιφώνησή του, με θερμούς και πατρικούς λόγους για την έως τώρα εύορκο διακονία του νεοχειροτονηθέντος του συνέστησε πως πρέπει να είναι η Ιερατική αποστολή του στον κόσμο και τον κάλεσε να παραμένει απλός και ταπεινός.

Κατά το πέρας της Θείας Λατρείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κάλεσε τους συλλειτουργήσαντας αδελφούς του Αρχιερείς να τελέσουν την εις Αρχιμανδρίτη Χειροθεσία του νεοχειροτονηθέντος, ο οποίος εκτελεί και χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της ιστορικής Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού.

Το εσπέρας της Κυριακής τελέστηκε βραδυνή Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου, προεξάρχοντος του νεοχειροτονηθέντος π. Αθανασίου Πέζου, Αρχιμανδρίτου, και με την σεπτή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητρ. Κορίνθου.