Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μαρωνείας Παντελεήμων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακήν το πρωί, 5ην Ιουλίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αμαξάδων και ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονίαν του Διακόνου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ερμήνευσε στο εκκλησίασμα την αναγνωσθείσαν Ευαγγελικήν περικοπήν, την αναφερομένην εις την θεραπείαν και απαλλαγήν του δαιμονισμένου στην χώρα των Γεργεσηνών, επισημάνας την πραγματικότητα ότι ο Σατανάς καταδυναστεύει την ανθρώπινη ψυχή, την ωθεί στην απομόνωση και σε σειρά αντικοινωνικών εκδηλώσεων, ενώ ο Θεάνθρωπος Κύριος με το Θεικό Του κύρος γεμίζει τις ψυχές με το φως της αληθείας και την τελεία αγάπη. Απεκάλυψε δε ότι ο Υιός του Θεού εφανερώθη, για να λύση τα έργα του Διαβόλου.

Απευθυνόμενος στο νέο Πρεσβύτερο τον κάλεσε να ενδυθή τον χιτώνα της Ιερωσύνης και να τον διαφυλάξη αμόλυντο, ώστε να βοηθήσει τις ψυχές που του εμπιστεύεται η Εκκλησία διά του Επισκόπου να δοξολογούν το Όνομα του αληθινού Θεού και να αποφεύγουν τις μεθοδείες του αντικειμένου.

DSC07522.jpg
DSC07550.jpg
DSC07554.jpg
DSC07561.jpg
DSC07573.jpg
DSC07643.jpg

 Ετικέτες