Χειροτονία Διακόνου στον Άγιο Γεώργιο Άρτης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Άρτης, ο Ποιμενάρχης μας προέβη στη χειροτονία του νέου Διακόνου της Μητροπόλεώς μας κ. Ιωάννου Τσιμούρα.

Μέσα σε ένα συγκινησιακό κλίμα ο υποψήφιος έδωσε, προς τον Σεβασμιώτατο, υπόσχεση καλής διακονίας και ιερατικής πορείας, τονίζοντας την επιθυμία του να ενταχθεί στον Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχαριστώντας θερμά τον Σεβασμιώτατο για την εκλογή και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον υποψήφιο, του επεσήμανε την πορεία του κληρικού μέσα στην κοινωνία, η οποία κατά το μήνυμα της ημέρας είναι σταυρική, θυσιαστική και γεμάτη αγάπη για τον άνθρωπο, στην διακονία του οποίου από σήμερα εισέρχεται και ο ίδιος λαμβάνοντας τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης. «Σταυρική λοιπόν η πορεία σου! -ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος- Λάβε δύναμη από τον Σταυρό του Κυρίου, ο οποίος αυτές τις ημέρες είναι υψωμένος στους Ναούς μας.

Ακολούθησε τα βήματα του Χριστού, στήριξε τις ελπίδες σου σ΄Αυτόν και φέρε εις πέρας το ευλογημένο έργο που σήμερα η Εκκλησία σου αναθέτει. Να είσαι διάκονος και υπηρέτης του ποιμνίου σου, ώστε να καταστείς πρώτος στη Βασιλεία του Θεού, πρόγευση της οποίας θα λαμβάνεις σε κάθε Θεία Λειτουργία που θα τελείς, με καθαρή καρδιά και φόβο Θεού…».Ετικέτες