Χειροτονία Διακόνου από τον Αργολίδος Νεκτάριο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Ανήμερα της εορτής των Μυροφόρων, Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης Νέας Κίου στην Αργολίδα τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων καθώς και ευσεβών πιστών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μέσα σε κλίμα συγκινήσεως προέβει εις χειροτονία του Διακόνου Μιχαήλ Καλαμαρά, σε Ιερέα. Ο νεοχειροτονηθείς, βαθειά συγκινημένος από το Μυστήριο της Ιεροσύνης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμή που του έκανε, την οικογένεια του, τον πνευματικό του πατέρα π. Σπυρίδων Βασιλάκο, από την Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και ιερέα στον Ιερό ναό του Ευαγγελιστού Λουκά στη Θήβα, τον καθηγητή του Ιερέα π. Νικόλαο Λουδοβίκο κι όσους παραβρέθηκαν στην χειροτονία του. Ο νέος Ιερέας με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη, κατάγεται από την Άμφισσα και έμενε τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Στην χειροτονία παραβρέθηκε προσευχόμενος κι ο Μητροπολίτης Τριπόλεως και Χώρας κ. Εφραίμ, από το Πατριαρχείο Αντιοχείας. Στην χειροτονία παραβρέθηκαν κι ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδρινός ,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β.Σιδέρης ,ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρ. Γραμματικόπουλος και πολύς κόσμος.

Ο Γέροντας Εφραίμ Κυριάκος του οποίου η φήμη είναι μεγάλη μεταξύ των Ορθοδόξων σε όλο τον κόσμο, επέλεξε την Μπασκίντα ως το πιο κατάλληλο μέρος για να ιδρύσει δικό του μοναστήρι μετά την επιστροφή του στον Λίβανο από το Άγιο Όρος, όπου και έζησε ως μοναχός στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου. Είναι γεγονός ότι ήταν κάτω από την καθοδήγηση του πνευματικού του πατέρα εκεί, του Γέροντα Παρθενίου (που είναι ένας πολύ γνωστός και σεβαστός Άγιος Πατέρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας), ο οποίος είναι ο Ηγούμενος της Μονής μέχρι σήμερα, που ο Γέροντας Εφραίμ Κυριάκος γύρισε στο Λίβανο. Κάτω από τη δικαιοδοσία του ΠαναγιωτάτουΜητροπολίτη του Όρους Λιβάνου, Γεωργίου Χόντρ, ο Γέροντας Εφραίμ Κυριάκος ίδρυσε την Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Μπασκίντα, και σήμερα είναι ο Ηγούμενος εκεί, και έχει πολλούς μοναχούς κάτω από την πνευματική του επίβλεψη.

Αν και ο Γέροντας Εφραίμ, ως Ηγούμενος έχει τις ευθύνες για το δικό του μοναστήρι, εξυπηρετεί επίσης τις πνευματικές ανάγκες των γειτονικών χωριών, αλλά βρίσκει ακόμα χρόνο για να δώσει διαλέξεις και να κάνει συχνές επισκέψεις στους μαθητές και τα πνευματικά του παιδιά στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, καθώς και να επισκεφτεί πολλά άλλα μοναστήρια και ενορίες στο Λίβανο, τη Συρία και την Ιορδανία, καθώς και στη Βόρεια Αμερική. Πρόσφατα κτίστηκε μια νέα εκκλησία στο μοναστήρι, η οποία μυρώθηκε από τον Μητροπολίτη Γεώργιο, και ρυθμίστηκε για την αδελφότητα έτσι ώστε να μπορούν να προσεύχονται μόνοι και με την ησυχία τους. Ο προστάτης άγιος της εκκλησίας είναι ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος. Το μοναστήρι είναι 1200 μέτρα πάνω από την θάλασσα και η θέα από εκεί είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακή.

KIOS_XEIROTONIA4.jpg
KIOS_XEIROTONIA6.jpg
KIOS_XEIROTONIA10.jpg
KIOS_XEIROTONIA11.jpg
KIOS_XEIROTONIA14.jpg
KIOS_XEIROTONIA17.jpg
KIOS_XEIROTONIA19.jpg
KIOS_XEIROTONIA20.jpg
KIOS_XEIROTONIA27.jpg
KIOS_XEIROTONIA28.jpg
KIOS_XEIROTONIA29.jpg
KIOS_XEIROTONIA30.jpg
KIOS_XEIROTONIA31.jpg
KIOS_XEIROTONIA32.jpg