Χειροθεσία και λιτάνευση στον Άγιο Παύλο οδού Ψαρών(ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Αγ. Παύλο οδού Ψαρών, επί τη ιερά μνήμη των Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Χθες τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου και συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βερενίκης Χρυσοστόμου. Πριν την περιφορά της εικόνας, τελέστηκε η χειροθεσία του π. Νικολάου Μαυρομμάτη, ενός άοκνου ιερέως και ταπεινού εργάτη του Ευαγγελίου, σε Πρωτοπρεσβύτερο κατόπιν εντολής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος και του λειψάνου του Αγίου στους δρόμους πέριξ της ενορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Στη Λιτάνευση συμμετείχε πλήθος ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και άλλων Μητροπόλεων του λεκανοπεδίου.

Με την επιστροφή της πομπής στον Ιερό Ναό ο προϊστάμενος του Ναού Αρχίμ. π. Φιλόθεος Ορφανουδάκης ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς και ιερείς για την συμμετοχή στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της ενορίας, ενώ έκλεισε κάνοντας κάλεσμα στους πιστούς να αντλήσουν δύναμη και υπομονή από τον έφορο της ενορίας Άγιο Παύλο, για τις επερχόμενες δυσκολίες.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες