Χίος: Κινεί τη διαδικασία αποσφράγισης

Loading...


Τέλος του μήνα εκδικάζεται η αίτηση των  Γ.Ο.Χ.  για την αποσφράγιση της Σκήτης των Αγίων Πατέρων

 

Συνέχεια στην έντονη διαμάχη μεταξύ της Μητρόπολης Χίου και των παλαιοημερολογιτών -Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών δίνεται στις 28 Ιουλίου ημέρα κατά την οποία εκδικάζεται η αίτηση των Γ.Ο.Χ. προκειμένου να αποσφραγιστούν τμήματα της σκήτης των Αγίων Πατέρων που είχαν σφραγιστεί έπειτα από προσφυγή του Μητροπολίτη Μάρκου, την ίδια ημέρα της εκδημίας του π. Αμβροσίου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα συγκεκριμένα τμήματα της μονής αποσφραγίζονται, ακριβώς με την ίδια διαδικασία με την οποία σφραγίστηκαν. Αυτό σημαίνει ότι ο έχων νόμιμο συμφέρον και εν προκειμένω η εκκλησία των Γ.Ο.Χ. κατέθεσε αίτηση αποσφράγισης των τμημάτων όπως ακριβώς και η Μητρόπολη Χίου κατέθεσε την αντίστοιχη αίτηση για τη σφράγισή τους.

Να σημειωθεί ότι η σχετική αίτηση των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών κοινοποιήθηκε την Παρασκευή μέσω Δικαστικού Επιμελητή και στη Μητρόπολη Χίου.

Οι δύο πλευρές πάντως αναμένεται να αξιοποιήσουν ολόκληρο το νομικό τους οπλοστάσιο σε μία διαδικασία που θα εκδικαστεί στις 28 Ιουλίου στο Ειρηνοδικείο Χίου. Ετικέτες