Φόρος τιμής της Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως στον Ανθυπολοχαγό Δημήτριο Τσαμκιράνη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 19 Ιουλίου εορτή των πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της κωμοπόλεως Ελευθερών, παλαιά έδρα της Μητροπόλεως μας, εν όψει των ετήσιων εκδηλώσεων «Τσακμιράνεια 2015».

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης εκήρυξε τον Θείον Λόγον προς το εκκλησίασμα επί του στίχου «υμείς εστε το φως του κόσμου…».

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας, στη μνήμη του ήρωα έφεδρου Ανθυπολοχαγού Δημητρίου Τσαμκιράνη που σκοτώθηκε στην Κύπρο στις 22 Ιουλίου 1974, στα τραγικά γεγονότα της εισβολής του νησιού. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση μίλησαν ο αδελφός του τιμώμενου Ανθυπολοχαγού Νότης Τσακμιράνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Καβάλας «Ο Ακρίτας» και λοιποί εκπρόσωποι.

Στις τελετές παρίσταντο ο Αντιπεριφεριάρχης Νομού Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, και κάτοικοι των Ελευθερών.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία:

DSC_0010.jpg
DSC_0022.jpg
DSC_0029.jpg
DSC_0032.jpg
DSC_0033.jpg
DSC_00051.jpg
DSC_00171.jpg


Ετικέτες