Φλωρίνης Θεόκλητος: «Οι κυβερνόντες μας κυνηγούν με άλλους τρόπους» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου, παρουσία των τοπικών αρχών, μαθητών και πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομνηνών, για τον εορτασμό του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου στον οποίο είναι αφιερωμένο το κάτω μέρος της Εκκλησίας.

Ευλογώντας το πλήρωμα της Εκκλησίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με γλαφυρότητα στο βίο και στο έργο του εορτάζοντος Αγίου, ζητώντας από όλους να προσκυνήσουν τα Άγια Λείψανα του Μάρτυρος Ευγενίου, που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό. Παράλληλα, έκανε λόγο για τους διωγμούς που υπέστησαν κατά τους αιώνες οι Χριστιανοί λαμβάνοντας την ευκαία να πει: «Και σήμερα οι κυβερνόντες μας κυνηγούν με άλλους τρόπους… Εμείς όμως να μη φοβηθούμε και να θυσιάσιουμε τα πάντα για τον Χριστό».

Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, που ήταν παρών με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέγνωσε το «ΠΙΣΤΕΥΩ», ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αναγνωρίζοντας το θεάρεστο και πλούσιο έργο του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτου Γερβασίου του προσέφερε το δεύτερο «ΟΦΙΚΙΟ», αυτό, του Πνευματικού Πατρός.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Εσπερινός και Αρτοκλασία στον υπέρλαμπρο Ιερό Ναό που χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζεται αισθητά, ενώ ο διήμερος εορτασμός ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο την οποία επιμελήθηκαν οι γυναίκες του χωριού.

 
DSC00673.jpg
DSC00678.jpg
DSC00683.jpg
DSC00687.jpg
DSC00711.jpg


Ετικέτες