Φιλοξενία νέων από την Μητρ. Ναζαρέτ στη Μητρ. Σερρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Επίσκεψη εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, πραγματοποιεί για τρίτη χρονιά φέτος, μέρος της χριστιανικής νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ναζαρέτ του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κατόπιν παρακλήσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και του οικείου Μητροπολίτου Ναζαρέτ.

Οι 42 νέοι και νέες, συνοδευόμενοι από τον Σεβ. Ναζαρέτ κ. Κυριακό αφίχθησαν από την Αγία Γη το πρωί της Πέμπτης 2 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, όπου τους υποδέχτηκε και τους καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Πατρ. Ιεροσολύμων κ. Θεολόγου, κλιμάκιο κληρικών της Μητροπόλεώς μας. Μετά την επιβίβαση στο πούλμαν, και την πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης η ομάδα των νέων κατευθύνθηκε στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Χρυσοπηγής Σερρών.

Τα παιδιά εντάχθηκαν από την πρώτη στιγμή στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, χαίρονται τις ομορφιές του τόπου μας , γνωρίζουν από κοντά τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό και την πατροπαράδοτη Ελληνική φιλοξενία.

Το Σάββατο 4 Ιουλίου το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Ιεροσολύμων, επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό και τα παιδιά στις κατασκηνώσεις της Χρυσοπηγής όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να τους καλωσορίσει στην όμορφη επαρχία μας. Οι νέοι, μετά την τράπεζα και το ψυχαγωγικό πρόγραμμα που παρουσίασαν, ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την εγκάρδια, πατρική και τιμητική φιλοξενία που τους προσέφερε κατά την εδώ επίσκεψή τους, και του ευχήθηκαν ο Θεός να του χαρίζει δύναμη και πολλά χρόνια για να διακονεί την Εκκλησία του Χριστού. Τέλος του προσέφεραν δώρο αναμνηστικό από την Αγία πόλη Ναζαρέτ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το πρόγραμμα περιελάμβανε περιήγηση στην πόλη των Σερρών και στο παλαίφατο ιστορικό μοναστήρι του 13ου αιώνα που είναι αφιερωμένο στον μείζονα των προφητών, τον Τίμιο Πρόδρομο, όπου η ομάδα των νέων έτυχε εγκάρδιας φιλοξενίας.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, το πρόγραμμα περιελάμβανε θεία Λειτουργία και το απόγευμα επίσκεψη στην Ι.Μ. Πρ. Ηλιού. Οι φιλοξενούμενοι ορθόδοξοι νέοι από την επίγεια πατρίδα του Κυρίου μας, τη Ναζαρέτ, θα μείνουν στην Ι. Μητρόπολη μας, έως της Τετάρτης 8 Ιουλίου οπότε και θα επιστρέψουν στην πόλη τους.  

 

 Ετικέτες