Φθιώτιδος Νικόλαος: «Χωρίς το Σταυρό Ελληνικό Γένος δε νοείται» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ενώ παρέστησαν πλήθος πιστών, οι οποίοι από το πρωί κατέκλυσαν τον Ναό για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην δύναμη που χαρίζει ο τίμιος Σταυρός στη ζωή των χριστιανών τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Σταυρός είναι αγώνας αλλά και λύτρωση γι’ αυτό θα πρέπει να σηκώνουμε τον σταυρό μας με υπομονή και εμπιστοσύνη στον Θεό. Πρέπει ο Σταυρός να είναι το καύχημά μας έστω κι αν είναι αιματηρός, έστω κι αν είναι βαρύς, ξέρει ο Θεός και δι’ αυτού θα μας χαρίσει την Ανάσταση. Τέλος εζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται για τους όπου γης χριστιανούς οι οποίοι σταυρώνονται καθημερινά για την ομολογία της πίστεώς τους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των γενοκτονημένων Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Χρήστος Μακρής, ενώ παρέστησαν οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή και κ. Κουτσογιαννακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Δημήτριος Φακάκης, ο Διοικητής του 36ου Λόχου Διαβιβάσεων κ. Γεώργιος Καρπέτας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και φορέων της Φθιώτιδος, οι Σύλλογοι Μικρασιατών, Ποντίων κ.α.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σταυρώσιμη πορεία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου και ετόνισε ότι χωρίς το Σταυρό Ελληνικό Γένος δεν νοείται. Ευχήθηκε τέλος ο Σταυρός να είναι σύμβολο ζωής και προστασία για το Γένος μας και ως τρόπαιο να φέρει την ποθητή ελευθερία των κρυπτοχριστιανών της Μικράς Ασίας και του Πόντου.Ετικέτες