Φθιώτιδος Νικόλαος: «Ο λόγος του Θεού ελευθερώνει και στηρίζει τον άνθρωπο» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης ανέλυσε την παραβολή του Σπορέως, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι για να καρποφορήσει ο λόγος του Θεού πρέπει να προσέξουμε να καθαρίσουμε την ψυχή μας από τα πάθη και τότε μας επισκέπτεται η Χάρις του Θεού και οι καρποί του Αγίου Πνεύματος. Το δράμα ημών, των συγχρόνων χριστιανών επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος είναι ότι ενώ ακούγετε ο λόγος του Θεού και έχουμε όλα τα εχέγγυα για να καρποφορήσουμε εντούτοις όπως ελεύθερος είναι ο λόγος του Θεού, ελεύθερος είναι και ο αντίλογος, ο σπορεύς του κακού. Ακούγεται ο λόγος του Θεού αλλά είναι τόσο δυνατός ο θόρυβος από την πολυφωνία και πολυλογία των άλλων μέσων, που πρέπει κανείς να τεντώνει την ακοή του για να μπορεί να πιάνει την συχνότητα του ουρανού. Παρεκάλεσε, τέλος, τους πιστούς να ακούνε και να διαβάζουν τον λόγο του Θεού, ο οποίος ελευθερώνει τον άνθρωπο και φωτίζει τη ζωή του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε στη Δοξολογία που τελέσθηκε υπέρ των Ευεργετών του Έθνους. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Παναγιώτης Τάκης, Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, παρέστησαν δε οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Καραναστάσης και κ. Μιχελής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραΐσκος και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού.

img_2711_0.jpg
img_2719_0.jpg
img_2721_0.jpg
img_2724_1.jpg
img_2729_3.jpg
img_2749_2.jpg


Ετικέτες