Φθιώτιδος Νικόλαος: «Ο Αγιος Ιωάννης μας έδειξε το δρόμο για τον Χριστό» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας ιερούργησε και μίλησε σήμερα, Κυριακή 4 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Βαπτιστή και Πρόδρομο του Χριστού άγιο Ιωάννη, στον οποίο είναι αφιερωμένο το σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίζοντας ότι και σή­με­ρα με το κήρυγμα της μετανοίας προετοιμάζει τις ψυχές για την υπο­δοχή του Σω­τή­ρος Χριστού.

Και σήμερα δια της Εκκλησίας ακούγεται η προ­φη­τι­κή του φωνή: «Ετοιμάσατε την οδόν Κυρίου, ευθείας ποιείτε τας τρίβους αυτού».

Έχουμε όμως τη διάθεση και τις προϋποθέσεις, για να ακού­σουμε και εφαρ­μό­σουμε τη φωνή του Προφήτου;

Η εποχή μας έχει πολύ συσκοτίσει τα πράγματα όχι μόνο στα βιοτικά αλλά και στα πνευματικά.

Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο να μη μπορούμε να διακρίνουμε την αλήθεια και το πνευματικό συμφέρον, με αποτέλεσμα και η αλήθεια να συσκοτίζεται και η ταπείνωση να εκμηδενίζεται.

Ο Άγιος Ιωάννης έχαραξε δρόμο για να μπορούν οι άνθρωποι να τον βαδίζουν και να συναντήσουν το Χριστό.

Εάν ο άνθρωπος δεν μετανοήσει, εάν δεν εφαρμόσει την αλήθεια και την απλότητα στην καθημερινή του ζωή για να βρει τον βηματισμό του, δεν θα μπορέσει ποτέ να συναντήσει τον Θεό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επανέλαβε τις ευχές του για το νέο χρόνο και εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς τον Εφημέριο π. Νικόλαο Κατσαρέλη και τους συνεργάτες του για την πρόοδο των εργασιών που πραγματοποιούνται για την αποπεράτωση του ιερού Ναού αλλά κυρίως για την πνευματική πρόοδο της ενορίας.

Στη συνέχεια το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε μικρή δεξίωση προς όλους στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος είχε μια ευχάριστη επικοινωνία με τους ενορίτες.

0401fth.jpg
0401fth1.jpg
0401fth2.jpg
0401fth3.jpg
0401fth4.jpg
0401fth5.jpg
0401fth6.jpg
0401fth7.jpg
0401fth8.jpg


Ετικέτες