Φθιώτιδος Νικόλαος: Να κρατηθούμε με τον Χριστό και να μη παραδοθούμε για τον χρυσό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εορτή Αγίου Βλασίου στο Αυλάκι Στυλίδος

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Αυλάκι Στυλίδος.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος έψαλε δε Βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης με αφορμή τη φράση από το Συναξάριο του Αγίου «Λαιμόν Βλάσιος εκκοπείς δια ξίφους» έκανε μία ιστορική αναδρομή στα μαρτύρια της Εκκλησίας μας ανά τους αιώνες τονίζοντας ότι το μαρτύριο για τον Χριστιανό είναι ζυμωμένο με τη ζωή του. Ο θάνατος και η ζωή για τον Χριστιανό είναι ένα πράγμα. Στη σημερινή εποχή που η αθεΐα εγείρει θρασεία την κεφαλή της και διασαλεύει τα θεμέλια της Εκκλησίας πρέπει ο Χριστιανός να μη δειλιάζει και να μη ντρέπεται να ζει την ζωή του Χριστού και να δίδει την μαρτυρία της πίστεως. Εάν θέλουμε να είμαστε γνήσιοι μαθητές του Χριστού πρέπει να αντισταθούμε, να μείνουμε εδραίοι και αμετακίνητοι στην πίστη μας και να έχουμε τα πνευματικά όπλα να πολεμήσουμε εκείνους που θέλουν να την μολύνουν.

Έχουμε το κουράγιο σε ένα διωγμό πάσης φύσεως να κρατηθούμε με τον Χριστό και να μη παραδοθούμε για τον χρυσό, τις θέσεις και τις εξελίξεις;

Όλες οι εποχές έχουν περιπέτειες. Όλες οι εποχές έχουν τους ίδιους ανθρώπους, με αρετές και με πάθη. Η σημερινή εποχή διακρίνεται για την ταχυτάτη διακίνηση των ιδεών και την απλούστευση των σοβαρών θεμάτων. Εμείς ας ακολουθήσουμε το Ευαγγέλιο, ας είμαστε πιστοί σε αυτά που δίδαξε ο Χριστός και για τα οποία αγωνίσθηκαν εκατομμύρια μαρτύρων. Τότε θα είμαστε μιμητές και απόγονοι των αγίων μαρτύρων.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης συνεχάρη τους ενορίτες για την προσπάθεια αποπερατώσεως του Ιερού Ναού, μάλιστα σε μια περίοδο που η κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει προβλήματα και εκ του υστερήματός τους και με μεγάλη ταπείνωση και ευλάβεια στηρίζουν το έργο του Εφημερίου τους π. Αποστόλου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Διευθυντής π. Δημήτριος Καλογήρου και μαθητές του Ιερατικού Σχολείου Δευτέρας Ευκαιρίας (ΙΣΔΕ) Κατερίνης, ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ Συνταγματάρχης Γεώργιος Μουρουζίδης και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Στυλίδος.

Μετά το κέρασμα που προσεφέρθη ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος, όπου προσκύνησε την θαυματουργό εικόνα του Αγίου Βλάσιου και ευχήθηκε στους Πατέρες και τους προσκυνητές. Ετικέτες