Φθιώτιδος Νικόλαος: Η οικονομικά δύσκολη περίοδος που διερχόμαστε εμφάνισε τον πλούτο που κρύβει ο καθένας μέσα του (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εορτή για τους εθελοντές της Εκκλησίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος τα Φιλόπτωχα Ταμεία των Ενοριών της Λαμίας διοργάνωσαν μια ωραία εκδήλωση στο Κέντρο «Κτήμα Πασιάκου», το οποίο παραχώρησε δωρεάν η οικογένεια Πασιάκου.

Την εκδήλωση οργάνωσε με επιτυχία η υπεύθυνη των Φιλοπτώχων, εκπαιδευτικός κα. Χριστίνα Κουτκιά, με τη συνεργασία πολλών κυριών, μελών των ενοριών μας. Η κα. Κουτκιά προλόγισε την εκδήλωση και παρουσίασε το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλάμβανε παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία οργάνων, που απέδωσε το Μουσικό και Βυζαντινό τμήμα της Βυζαντινής χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός», υπό τη διεύθυνση του Διευθυντού και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωα­κείμ.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Νικόλαος αφού ευχήθηκε το νέο έτος να είναι ευλογημένο, καρποφόρο και ειρηνικό, ευ­χα­ρί­στη­σε και συνεχάρη τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Τα­μεία της Λαμίας, τις εθε­λόντριες κυρίες για την προσφορά των εδε­σμά­των, τους παρι­στα­μέ­νους που με την παρουσία τους στηρίζουν τα καλά έργα, τον ιδιοκτήτη για την δω­ρεάν παρα­χώ­ρηση της αιθούσης και του προ­σω­πι­­κού, και το χο­ρευ­τι­κό συγκρότημα που με τις πα­ρα­δο­σια­κές φορεσιές χό­­ρε­ψε χορούς της πατρί­δος μας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τις εθελόντριες κυρίες, που έχουν θέσει σκοπό της ζωής τους την διακονία των συνανθρώπων τονίζοντας ότι η οικονομικά δύσκολη περίοδος που διερχόμαστε, εμφάνισε τον πλούτο που κρύβει ο καθένας μέσα εις την ψυχή του και τα αισθήματα της αλληλεγγύης, που είναι το ισχυρότερο ανάχωμα κατά της απογνώσεως, στην οποία περιέρχονται πολλοί άνθρωποι.

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς που εφέτος απέδωσε το παράρτημα των χορευτικών τμημάτων της Ιεράς Μητροπόλεως, που λειτουργεί δω­ρε­άν στην ενορία Αγίου Αθανασίου Λαμίας, υπό την ευθύνη του Καθηγητού Φυσικής Αγωγής κ. Αριστείδη Φυτιλή.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι Υποψήφιοι Βουλευτές κα Ελένη Μακρή, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Δημήτριος Μπριάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Θύμιος Καραΐσκος, πολλοί ιερείς και υπέρ των 1.000 ατόμων. Ετικέτες