Φθιώτιδος Νικόλαος: «Η εκδίωξη του Χριστού από τη ζωή μας είναι παραφροσύνη» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της Λαμίας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, έψαλλαν δε δύο βυζαντινοί χοροί υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθυμίου Τσούμα και του Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Χρήστου Φανή.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφερθείς στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η συμπεριφορά των Γαδαρινών ήταν παρανοϊκή. 

Έδιωξαν από τον τόπο τους τον Ευεργέτη και προτίμησαν να μείνουν φυλακισμένοι στο συμφέρον τους και δεμένοι με τον διάβολο. Δεν δέχθηκαν το φως αλλά προτίμησαν το σκοτάδι. Δεν δέχθηκαν την απελευθέρωση αλλά θέλησαν να μείνουν για πάντα αλυσοδεμένοι στη φυλακή. Αυτή την αχάριστη συμπεριφορά έχουν πολλοί άνθρωποι της σημερινής κοινωνίας. Προτιμούν να ζουν στους υπονόμους των παθών και όχι να αναπνέουν και να χαίρονται τον αέρα της ελευθερίας, που προσφέρει στη ζωή μας η Εκκλησία. Πρέπει να προσέχουμε όλοι να μη κουφαθούμε και τυφλωθούμε από την αμαρτία και χάσουμε την επαφή με την πραγματικότητα.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στον Άγιο Δημήτριο, ο οποίος υπήρξε ζηλωτής της εν Χριστώ ζωής και αναζητητής της εν Χριστώ ελευθερίας.

Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Μπριάνης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Δημήτριος Φακάκης και πλήθος πιστών.

 Ετικέτες