Φθιώτιδος Νικόλαος: «Η απουσία του φωτός συσκοτίζει τις ψυχές και οδηγεί τις κοινωνίες στον μαρασμό» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην πόλη της Αταλάντης η δεύτερη Ενορία τιμάται εις την Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Στον φετινό λαμπρό εορτασμό ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια έδωσε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Νεραντζή, τον Διάκονο π. Ευστάθιο Κατόπη και τον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως κ. Ανδρέα Ιωακείμ ετέλεσε την Θεία Λειτουργία με την παρουσία του Δημάρχου Λοκρών κ. Νικολάου Λιόλιου, πολλών ενοριτών και κατοίκων της Αταλάντης.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην έννοια του φωτός στη ζωή της Εκκλησίας. Η απουσία του φωτός συσκοτίζει τις ψυχές και οδηγεί τις κοινωνίες στον μαρασμό. Μπορεί ο ορίζοντας να είναι σκοτεινός, μέσα εκεί όμως υπάρχει το Φως του Χριστού, που σιγά-σιγά θα διαλύσει τα σκότη. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους το φώς που έλαμψε στο όρος Θαβώρ να είναι μόνιμος σύνοικος και σύντροφος της ζωής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετίμησε με το οφίκιο του Οικονόμου τον Εφημέριο της Ενορίας π. Κωνσταντίνο Βουρλιά εις επιβράβευση της προσφοράς του στην ενορία.

Κατά την διανομή του αντιδώρου ο λαός εξέφρασε τα συναισθήματα της αγάπης και του σεβασμού προς τον Ποιμενάρχη τους, τον ευχαρίστησε για την τιμή προς τον Εφημέριό τους και τον εκάλεσε να ξαναέρθει στην ενορία τους.

img_0208_3.jpg
img_0211_4.jpg
img_0227_1.jpg
img_0254_0.jpg
img_0266_3.jpg
img_0280_0.jpg
img_0290_0.jpg
img_0327_2.jpg
img_0347_2.jpg


Ετικέτες