Φθιώτιδος Νικόλαος: «Η ανόρθωση της Ελλάδος θα έρθει από τη νεολαία!» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ροδίτσας την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες του Ναού, ενώ παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Αρναούτογλου, οι μαθητές του Γυμνασίου Ροδίτσης, αντιπροσωπείες μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ροδίτσης και του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου & Λυκείου Λαμίας, εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων της περιοχής και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στα περιστατικά της ζωής και της δράσης του Αγίου Αθανασίου και τα διδάγματα που πηγάζουν από αυτά, τονίζοντας ότι η ζωή των χριστιανών δεν είναι μόνον ευλογία και χαρά, αλλά είναι θλίψις και πόνος. Εξ αφορμής της δράσεως του Αρείου ετόνισε ότι ο διάβολος διαλέγει τους εκλεκτούς για να τους κάνει να παρασύρουν και άλλους μαζί του. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή, να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση της Εκκλησίας μας. Άρχοντες, Κλήρος και λαός να κρατήσουμε όρθια την πίστη και στους θεσμούς και στη συνείδησή μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας απευθυνόμενος προς τους μαθητές ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων είπε ότι η ανόρθωση της Ελλάδος θα έρθει από τη νεολαία, διότι η νεολαία δεν έχει μολυνθεί ακόμη όπως οι μεγαλύτεροι και τους κάλεσε να ετοιμαστούν με όλα τα πνευματικά αγαθά ώστε να έχουν την δύναμη να αντιστέκονται και να μην παρασύρονται.

Μετά την διανομή του Αντιδώρου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού προσέφερε κέρασμα στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, στο οποίο παρακάθισαν όλοι οι εορταστές.

img_0011_13.jpg
img_0019_8.jpg
img_0024_13.jpg
img_0041_11.jpg
img_0061_2.jpg
img_0066_3.jpg
img_0092_5.jpg
img_0113_3.jpg
img_0117_4.jpg
img_0120_7.jpg


Ετικέτες