Φθιώτιδος Νικόλαος: «Δεν νοείται η Ελλάδα χωρίς τον Σταυρό του Χριστού» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ενώ παρέστησαν πλήθος πιστών, οι οποίοι από το πρωί κατέκλυσαν τον Ναό για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό και να λάβουν τον ευλογημένο βασιλικό.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην επισημότητα και την σπουδαιότητα της σημερινής μεγάλης Εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Ο Σταυρός του Κυρίου για μας τους Χριστιανούς είναι σύμβολο Νίκης και Θυσίας. Πάντοτε πίσω από τον Σταυρό υπάρχει η Ανάσταση. Χρησιμοποίησε επίσης το χωρίο του Αποστόλου Παύλου: «Χριστώ συνεσταύρωμαι · ζώ δέ ουκέτι εγώ, ζή δέ ἐν εμοί Χριστός.» (Γαλ. β΄ 19-20). Σαν σωστοί Χριστιανοί σταυρωνόμαστε μαζί με το Χριστό στην καθημερινή μας ζωή διότι απέναντι μας ορθώνεται η νοοτροπία της αμαρτίας του κόσμου τούτου. Ως παράδειγμα έφερε τους χριστιανούς αδελφούς μας στην Συρία όπου διώκονται από τους Τζιχαντιστές και σφαγιάζονται δίνοντας την ομολογία της Πίστεως του Χριστού. Επίσης ωμίλησε για τον στενό δεσμό του Σταυρού με την Ορθόδοξη Ελλάδα, διότι ανέφερε, «δεν νοείται η Ελλάδα χωρίς τον Σταυρό του Χριστού, αποτελεί το καύχημα της Πατρίδος μας».

Τέλος ευχήθηκε ο Θαυματουργική δύναμη του Σταυρού και της Αναστάσεως να φωτίζει τις ζωές όλων μας.

img_0962_3.jpg
img_0965_2.jpg
img_0979_1.jpg
img_0995_1.jpg
img_1011_1.jpg
img_1039_1.jpg
img_1063_2.jpg
img_1079_2.jpg
img_1082_0.jpg
img_1113_2.jpg


Ετικέτες