Φθιώτιδος Νικόλαος: Αν τα επιχειρήματα των άθεων μας κλονίζουν, οφείλεται στην απογύμνωση της ψυχής μας από το Άγιο Πνεύμα

Loading...


Κυριακή του Θωμά στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου της πόλεως Λαμίας

Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου της πόλεως Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Κυριακή του Θωμά.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα και κυρίως στο χωρίο «ταύτα δε γέγραπται ίνα πιστεύσητε ότι Ιησούς εστίν ο Χριστός ο υιός του Θεού, και ίνα πιστεύοντες ζωήν έχητε». Όταν λείπει το Άγιο Πνεύμα ο άνθρωπος όσο σοφός και δυνατός να είναι πέφτει στον πειρασμό της αμφιβολίας. Μόνο το Άγιο Πνεύμα χαρίζει πνεύμα σοφίας και ερμηνεύει τα Μυστήρια του Θεού. 

Στον πειρασμό της απιστίας είναι έκθετοι όσοι στερούνται τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Αν βασανιζόμαστε από τους λογισμούς της απιστίας, αν μαστίζεται η σκέψη μας από περίεργες για τον Θεό σκέψεις και αν τα επιχειρήματα των άθεων μας κλονίζουν, τούτο οφείλεται στην απογύμνωση της ψυχής μας από τη σκέπη του Αγίου Πνεύματος. Όπου το Άγιο Πνεύμα εκεί υπάρχει ειρήνη, χαρά, πίστη. Η αθεΐα και η αμφιβολία υπερνικώνται μόνο με την μετάνοια και την προσευχή.
Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους ο Αναστάς Κύριος να δίδει το ανέσπερο Φως στις καρδιές μας, να φωταγωγεί τη σκέψη και να χαρίζει το δώρο της πίστεως σε όλους ώστε να είμαστε ένα καλό παράδειγμα για τους ανθρώπους που αναζητούν την ευτυχία.  Ετικέτες