Φθιώτιδας Νικόλαος: Κανέναν δεν διώχνει ο Θεός και μάλιστα ήλθεν αμαρτωλούς σώσαι (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ακολουθία του Νυμφίου στην Ανθήλη

Στην ακολουθία του Νυμφίου που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Νέου στην Ανθήλη, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Μεγάλη Τρίτη το απόγευμα. 

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης  αναφέρθηκε στην Αγία Κασσιανή και στην μετανοήσασα αμαρτωλή γυναίκα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να έχουμε ελπίδα στην ευσπλαχνία του Θεού. Κανέναν δεν διώχνει ο Θεός και μάλιστα ήλθεν αμαρτωλούς σώσαι. Το παρόν στάδιο της Μεγάλης Εβδομάδος είναι για όλους μας, κυρίως δε για τους βραδυπορήσαντες, μια ακόμα ευκαιρία προετοιμασίας για την υποδοχή της Αναστάσεως. Για να φθάσουμε όμως στη χαρά της Αναστάσεως τόνισε ο Σεβασμιώτατος πρέπει να σταυρωθούμε ως προς την αμαρτία. Πηγή χαράς είναι το κενό μνημείο του Χριστού, που για όλους τους τόπους είναι η αγία Τράπεζα της Εκκλησίας επάνω στην οποία συνεχίζεται το Μυστήριο του Σταυρού και της Αναστάσεως «υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας».

Στο τέλος, ο Εφημέριος π. Ευάγγελος Τσιούμας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και τους εποικοδομητικούς του λόγους με τους οποίους ενίσχυσε τους πιστούς εις την κατά Θεόν ζωή. Στην ιερά ακολουθία παρέστησαν ο Πρόεδρος του Τ/Δ κ. Παντελεήμων Λαγός και πλήθος ενοριτών εκ των οποίων πολλοί νέοι και μικροί ιερόπαιδες.  Ετικέτες