Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Χαραλάμπους στην Κομοτηνή (φωτο)

Loading...


Την Τετάρτη το πρωί, 5η Μαρτίου 2014 και περί ώρα 11η ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, συμπαραστατούμενος υπό του ιερού Κλήρου, παρουσία δε του Αντιδημάχου του Δήμου Κομοτηνής κ. Γεωργίου Ζηλούδη και πλήθους πιστών, υπεδέχθη στα προπύλαια του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής το τμήμα της Τιμίας Κάρας του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού από την Ιεράν Μητρόπολιν Ελευθερουπόλεως, όπου φυλάσσεται, προς ευλογίαν και αγιασμόν πάντων.

Μετά την υποδοχήν επηκολούθησε δοξολογική δέησις και ο Σεβασμιώτατος κατά την προσλαλιάν του ομίλησε περί του Αγίου Χαραλάμπους και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομον διά την ευκαιρίαν αυτήν πνευματικής αναγεννήσεως.

Την Αγίαν Κάραν μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως κ. Θωμάς Ανδρέου, ενώ το ιερόν λείψανον θα παραμείνη προς προσκύνησιν έως το εσπέρας της ιδίας ημέρας και θα αναχωρήση μετά την Θείαν Λειτουργίαν των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, την οποίαν θα τελέση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας.

alt
alt
alt
altΕτικέτες