Υποδοχή Παναγίας της Φανερωμένης στην Κομοτηνή (ΦΩΤΟ &ΗΧΗΤΙΚΟ)

Loading...


Το πρωί της Τετάρτης, 13ης Μαίου 2015, εκκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της 95ης επετείου των Ελευθερίων της Θράκης με την επίσημον έπαρσιν της Ιστορικής Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλεως υπό του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γεωργίου Πετρίδη, παρουσία των Αρχών τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

Μετά ταύτην, ανεπέμφθη επιμνημόσυνος δέησις υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και επηκολούθησε κατάθεσις στεφάνων υπό μαθητών και σπουδαστών και εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας εις την πλατείαν Βιζυηνού έμπροσθεν του Δημαρχείου Κομοτηνής έλαβε χώρα η υποδοχή της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής Βαθυρρύακος και εν συνεχεία εσχηματίσθη λιτανευτική πομπή διά των κεντρικών οδών, ο οποία κατέληξε εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου ετελέσθη η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος εκήρυξε τον Θείον λόγον, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Μετά την ακολουθίαν του εσπερινού, στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου, επηκολούθησε η επίσημη ομιλία της επετείου των Ελευθερίων της Θράκης υπό του Εξοχωτάτου Αναπληρωτού Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, Καθηγητού Εγκληματολογίας και τέως Πρυτάνεως του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ιωάννου Πανούση, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ελευθερίες – Ασφάλεια – Δικαιοσύνη: Το τρίπτυχο της Δημοκρατίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εσπερινός Ελευθερίων Κομοτηνής 2015 by Geraf on Mixcloud

 


Ετικέτες