Υποδοχή Λειψάνων του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στο χωριό Σώστης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Παρασκευής, 27ης Ιουνίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων υπεδέχθη εις την κεντρικήν πλατείαν του χωρίου Σώστης, απότμημα της δεξιάς χειρός του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου εκ της Ιεράς Γυναικείας Κοινοβιακής Μονής Αγίου Μάρκου Πρώτης Φλωρίνης, όπου φυλάσσεται, της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, τη συμφώνω γνώμη και κανονική αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου.

Μετά την υποδοχήν, ανεπέμφθη σύντομος δέησις και εσχηματισθή πομπή τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ιάσμου, η οποία κατέληξε εις τον Ιερόν Ενοριακόν Ναόν του Αγίου Γεωργίου Σώστου, όπου εψάλη η ακολουθία του εσπερινού, κατά την διάρκειαν της οποίας ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης ετόνισε την σπουδαιότητα των ιερών λειψάνων εις την ζωήν της Εκκλησίας και των πιστών και ηυχήθη όπως ο δεύτερος κατά σειράν συγγραφεύς του Ευαγγελίου, Απόστολος Μάρκος, καθοδηγή και χαράση δι’ Αυτού την πορείαν μας, ώστε με ασφάλεια να καταντήσωμεν εις την ενότητα της πίστεως και την κονωνίαν των προσώπων της Αγίας Τριάδος.
Να σημειωθή ότι τα ιερά λέιψανα θα παραμείνουν προς προσκύνησιν, ευλογίαν και αγιασμόν πάντων μέχρι την Δευτέραν, 30ην Ιουνίου 2014.Ετικέτες