Υποδοχή Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Τίμιος Σταυρός και το χέρι της αγίας, ενδόξου, ισαποστόλου και Μυροφόρου του Χριστού Μαρίας της Μαγδαληνής, από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας κατέφθασαν στο Ιερό Κοινόβιον Οσίου Νικοδήμου, Μετόχι της ως άνω αγιορειτικής Μονής, στον Πεντάλοφο της Γουμένισσας.

 Χιλιάδες πιστοί από όλην την Ελλάδα έφθασαν με λεωφορεία και Ι.Χ. για να προσκυνήσουν τα ιερά τιμαλφή της πίστεώς μας.

Στην περίοδο της πνευματικής κρίσης ο λαός του Θεού φανέρωσε για μια ακόμη φορά τι έχει βαθειά μέσα στην καρδιά του. Δήμαρχοι, Βουλευταί, Πολιτικοί και άλλοι παράγοντες του τόπου μαζί με τον ευλογημένο λαό υποδεχθήκαμε τον Τίμιον Σταυρόν και το Πανάγιο και άφθαρτο χέρι της αγίας Μυροφόρου του Χριστού Μαγδαληνής. Η ευωδία τους παραμένει ακόμη στα χείλη μας· ενώθηκε με την αναπνοή μας και μπήκε στη ζωή μας!

Γιά μια ακόμη φορά η ελπίδα δυνάμωσε μέσα μας· ο ουρανός μας διαβεβαίωσε ότι με τον Τίμιον Σταυρόν, το όπλο της δυνάμεως, «εν τούτω νίκα τους εχθρούς σου» !

Καί το ιερό λείψανο της αγίας Μυροφόρου του Χριστού Μαγδαληνής, που πρώτη μαζί με την Θεοτόκον αντίκρυσαν τον Αναστημένο Χριστό και άκουσαν από τα χείλη Του το «Χαίρε», εστάλαξε μέσα και στην δική μας καρδιά την αναστάσιμη χαρά και ελπίδα. 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες