Των Ορθοδόξων το καύχημα ο Άγιος Σπυρίδων εορτάστηκε στον Πύργο με Ιερή κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Πρεσβυτέρου ΝΙκολάου Κατσηδήμα

.Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και με την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη και Ιερή κατάνυξη εόρτασε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της, η ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου τον προστάτη της και έφορο της Άγιο Σπυρίδωνα, ο οποίος είναι από τους πλέον λαοφιλείς Αγίους της Εκκλησίας μας, καθώς επίσης και μία προσωπικότητα γεμάτη φως που μας οδηγεί στο δρόμο της αρετής. 

 Ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν ολιγογράμματος, όχι μόνον αναδείχθηκε σε Επίσκοπο της Εκκλησίας μας και κατατάχθηκε με την αγία του ζωή στον ιερό χώρο των αγίων της, αλλά κατέστη και το καύχημα των Ορθοδόξων αφού αποστόμωσε την αίρεση του Αρείου κατά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο στην Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ. Τα θαύματά του δε είναι άπειρα μέχρι σήμερα, για αυτό και ο υμνωδός τον προσφωνεί: «Χαίροις των θαυμάτων ο ποταμός». 

Την παραμονή της εορτής ευλογίες και ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ Γερμανού, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ Αθανασίου, με την συμμετοχή πλειάδος Ιερέων εκ της Πόλεως του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής, ενώ ακολούθησε δεξίωση από τον εφημέριο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στο ενοριακό κέντρο του Ναού.
Την κυρία ημέρα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου Κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Φιλαρέτου Σπανοπούλου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας πλαισιούμενος από τους Αιδ. π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, π. Γρηγόριο Πάπαρη και τον εφημέριο του Ναού π. Νικόλαο Κατσηδήμα.

Κατά το διήμερο των Θρησκευτικών εκδηλώσεων πλήθος φιλέορτων Χριστιανών της ενορίας αλλά και κατοίκων του Πύργου, προσήλθαν να προσκυνήσουν τον εορταζόμενο Άγιο Σπυρίδωνα, ζητώντας παράλληλα την βοήθειά του στον καθημερινό τους αγώνα, προσευχόμενοι για την γρήγορη απαλλαγή των παρόντων δεινών λόγω της σοβούσης πνευματικής, ηθικής και οικονομικής κρίσεως, στην πατρίδα μας και στις οικογένειές τους.  Ετικέτες