Τρίμηνο Μνημόσυνο Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου Μαστίχη τελέσθηκε την Δευτέρα 20 Απριλίου, με τη συμπλήρωση τριών μηνών από την προς Κύριον εκδημία του, στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος, όπου και ο τάφος του.

Του Ιερού Μνημοσύνου προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και παρέστησαν Ιερείς ομόρων Ενοριών, συγγενείς και συντοπίτες του μακαριστού.

Στο κήρυγμα του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στα χαρίσματα και τις αρετές που σκιαγραφούσαν την προσωπικότητα του Μακαριστού Επισκόπου και ιδιαιτέρως αυτό της ευγενείας. Η ευγένεια της ψυχής, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, εκφράζει την αγιότητα της ψυχής. Ο αείμνηστος Μάξιμος με την ευγένεια, την ευλάβεια, την πραότητα, την καλοσύνη έκτισε το παλάτι του στον ουρανό, δηλαδή, τόπο αναπαύσεως και χαράς στην αιωνιότητα.

Ευχήθηκε, τέλος, ο Μακαριστός Επίσκοπος Μάξιμος να στέλνει από τον θρόνο του Θεού όπου παρεδρεύει, την ευχή του προς όλους όσοι τιμούν την μνήμην του και μπορούν να λαμβάνουν τα μηνύματα της ζωής του, την διάθεση δηλαδή για ευγένεια, ευλάβεια και εκκλησιαστική ζωή.

2004fth.jpg
2004fth1.jpg
2004fth2.jpg
2004fth3.jpg
2004fth4.jpg
2004fth5.jpg
2004fth6.jpg
2004fth7.jpg
2004fth8.jpg


Ετικέτες