Τρίκκης Αλέξιος: «Νά Kάνετε τόν Σταυρό σας και να μην Φοβάσθε Τίποτα» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Αποστολή Τρίκαλα: Αθανάσιος Τζάνης

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Μπάρα Τρικάλων, ιερούργησε σήμερα 19 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, με τη συμμετοχή Ιερομονάχων, του Πρωτοσυγκέλου Αρχιμ. Χρυσόστομο Νάση, του εφημερίου π. Απόστολου Μανώλη του Αρχιδιακόνου και πλήθους ευσεβών πιστών καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών που προσέτρεξαν για να επικαλεσθούν της πρεσβείες του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού καθώς και της Αγίας Ενδόξου Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής.

Στον σύντομο αλλά περιεκτικό λόγο του ο Ποιμενάρχης μίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για τη δύναμη του Σταυρού τονίζοντας τους πως «Νά κάνετε τόν σταυρό σας και να μην φοβάσθε τίποτα» ενώ αναφέρθηκε και στον βίο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαλινής.
Τέλος ο Μητροπολίτης ευλόγησε τα κόλλυβα της Αγίας και ευχαρίστησε του πατέρες που μετέφεραν τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται ως πολύτιμος θησαυρός στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας για προσκύνημα και ευλογία τον Πιστών.

Τμήμα του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού καθώς και η αριστερή χαριτόβρυτος χείρα της Αγίας Ενδόξου Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής θα παραμείνει στον Ναό μέχρι την Τετάρτη 22-10-2014 όπου στης 12:00 θα γίνει η προπομπή του Ἱεροῦ Λειψάνου.

 

 


 

 Ετικέτες