Το Σάββατο η εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Νεκταρίου – Τοποτηρητής ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος

Loading...


Το Σάββατο το μεσημέρι θα τελεσθεί η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Πέτρας κυρού Νεκταρίου, όπως έκανε γνωστό η Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος αναλαμβάνει καθήκοντα τοποτηρητή.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης θλίψει βαθυτάτη αγγέλλει την εις Κύριον εκδημίαν του εκ των μελών Αυτής αοιδίμου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου.

Από την εσπέραν της Πέμπτης το σεπτόν σκήνωμα του μεταστάντος θα εκτίθεται εις προσκύνησιν εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως Λασιθίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθή εις τον ως άνω Ιερόν Ναόν το Σάββατον, 17ην Οκτωβρίου 2015, και ώραν 12.00ην μεσημβρινήν.

Ο ενταφιασμός του σεπτού σκηνώματος του μακαριστού Ιεράρχου θα λάβη χώραν εις τον προαύλειον χώρον του Ιερού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως Λασιθίου.

Παρακαλούνται τα ευσεβή της Εκκλησίας τέκνα όπως μετάσχωσιν εις το πένθος της Τοπικής Εκκλησίας και εύχωνται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νεκταρίου.

Η Ιερά Επαρχιακή Συνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνελθούσα εις έκτακτον σύσκεψιν επί τη εις Κύριον εκδημία του εκ των μελών Αυτής αοιδίμου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου, εν Ηρακλείω σήμερον, 15ην Οκτωβρίου 2015 και ώραν 19.00 μετά μεσημβρίαν.

α) ώρισεν, όπως η εξόδιος ακολουθία τελεσθή εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου το Σάββατον, 17ην Οκτωβρίου και ώραν 12.00 μεσημβρινήν. Πρό της εξοδίου Ακολουθίας θα τελεσθή τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

β) απεφάσισεν, όπως το μέν πένθος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης φέρη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, τόν δε επικήδειο εκφωνήση ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, και

γ) καθήκοντα Τοποτηρητού της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως ανέλαβε, συνωδά τω Καταστατικώ Νόμω της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.Ετικέτες