Το Ξυλόκαστρο εόρτασε τον Άγιο Μακάριο του Νοταρά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο Ξυλόκαστρο και στον Ι. Ναό του Αγίου Μακαρίου βρέθηκε κατά το παρελθόν διήμερο, 18 και 19 Απριλίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος συμμετέχοντας στο εορτασμό της μνήμης, η οποία εορτάζεται κατά την Κυριακή του Θωμά, του Αγίου Μακαρίου Νοταρά, Αρχιεπισκόπου Κορίνθου, γόνου της επιφανούς οικογενείας των Νοταράδων εκ Τρικάλων Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο της Διακαινησίμου, 18 Απριλίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, τέλεσε τον εόρτιο Εσπερινό στον περικαλλή Ι. Ναό του Αγ. Μακαρίου στην πόλη του Ξυλοκάστρου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών και στην συνέχεια συμμετείχε και στην Λιτάνευση της Ι. Εικόνος του Αγίου στους δρόμους της πόλεως.

Την διακονία του Θείου λόγου παρεχώρησε στον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, ο οποίος ομίλησε περί του μηνύματος της Αναστάσεως και περί της ζωής του Αγίου.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή του Θωμά 19 Απριλίου 2015, ο Σεβ/τος Ποιμενάρχης, πλαισιούμενος υπό του Ι. Κλήρου της Αρχ. Περιφερείας Ξυλοκάστρου, τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον ασφυκτικά γεμάτο πανηγυρίζοντα Ι. Ναό, και στο κήρυγμα, που επακολούθησε, αναφέρθηκε στην εμφάνιση του Αναστημένου Κυρίου μας Ιησού Χριστού, την καθιέρωση τη ογδόης ημέρας, της Κυριακής δηλαδή, την καλή ομολογία του «απίστου» Μαθητή Θωμά και τον βίο και το έργο του Τοπικού μας Αγίου Μακαρίου του Νοταρά.

Ακολούθως, προέτρεψε τους πιστούς να μένουν λουσμένοι στο φως της Αναστάσεως, να τιμούν την ημέρα του Κυρίου και να έχουν ως πρότυπα τον Απόστολο Θωμά και τον Άγιο Μακάριο, ώστε να επιτευχθούν τα αποτελέσματα που μας αξίζουν στις δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε.

2004kor.JPG
2004kor1.JPG
2004kor2.JPG
2004kor3.JPG
2004kor4.JPG
2004kor5.JPG
2004kor6.JPG
2004kor7.JPG
2004kor8.JPG
2004kor9.JPG


Ετικέτες