Το ξέσπασμα του Μητροπολίτη Θεοκλήτου για τα λείψανα και τα «πτώματα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Ξέσπασε την Κυριακή 7 Ιουνίου ο Αρκάς Μητροπολίτης Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεόκλητος για τα όσα ακούστηκαν για τα λείψανα των Αγίων… 

Ο Μητροπολίτης θέλησε να σχολιάσει την αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλη, ο οποίος είχε πει ότι κακώς μεταφέρονται τα «πτώματα» των Αγίων για να τα προσκυνούν οι πιστοί. Όταν οι παπάδες λένε για λείψανα Αγίων, εννοούν την εγγύηση της παρουσίας των φλογών του Αγίου Πνεύματος μέσα σε ένα σώμα, τόνισε ο Μητροπολίτης.

Μην ξεχνάτε ότι στις πράξεις των Αποστόλων η σκιά των Αποστόλων έκανε καλά ανθρώπους και τους αγίασε, και θα μας πει ο κάθε Υπουργός ή ο κάθε εκπρόσωπος κόμματος ‘πτώματα’ τους Αγίους; Εμείς είμαστε πτώματα και γυρεύουμε από τους Αγίους να μας αγιοποιήσουν Αυτά τα λείψανα κρατήσανε τόσους αιώνες τον ελληνικό λαό όταν βρέθηκαν στη σκλαβιά αλλά και μετέπειτα ότι υπέστησαν χώρες και τα ξεπέρασαν. Αυτή είναι η πίστη της Εκκλησίας, τόνισε ο Μητροπολίτης Θεόκλητος, και δεν μπορούν να λέγονται ανοησίες. Η Εκκλησία δεν είναι ικανή να διχάσει αλλά θέλει να ενώσει. 

 

 Ετικέτες