Το Ληξούρι γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια τον πολιούχο του Άγιο Χαράλαμπο(ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Ένα χρόνο πριν η ερημωμένη Παλλική μετά τους σεισμούς γιόρταζε τον Πολιούχο της, Αγιο Χαράλαμπο με λιτό τρόπο παρουσία λιγοστών πιστών και με τις πληγές της ανοικτές, μια εβδομάδα μετά το δεύτερο καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Φέτος, όμως, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Μπορεί οι Ιερές ακολουθίες να μην έγιναν στον ομώνυμο Ιερό Ναό αλλά σε εκείνον του Παντοκράτορα επειδή δεν έχουν ακόμη επισκευαστεί οι ζημιές που υπέστη από τους σεισμούς αλλά ο κόσμος ήταν σαφώς περισσότερος και ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους έγινε με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μηθύμνης, κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος πλαισιωνόταν και από άλλους ιερείς του νησιού μας, προεξάρχοντας του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη, π. Γεράσιμου Φωκά.

Ακολούθησε η Λιτανεία της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους και του λειψάνου του στους δρόμους του Ληξουρίου, συνοδεία της τοπικής Φιλαρμονικής Σχολής με μικρές στάσεις στο σπίτι Γερουλάνου όπου βρίσκεται το κελί του παπά-Μπασιά και στην κεντρική πλατεία.

Το παρών από τις αρχές του νησιού, έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Παλλικής, Αλέξης Μοσχονάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου, Δημήτρης Μαρκέτος και οι τοπικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διονύσης Αραβαντινός, Βασίλης Ρουχωτάς και Μάκης Δεστούνης.