Το ΚΕΥΠ εόρτασε την προστάτιδά του Αγία Μαρίνα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την προστάτιδά του Αγία Μαρίνα εόρτασε με λαμπρότητα το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε την Παρασκευή στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης που ευρίσκεται εντός του ΚΕΥΠ ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή του Στρατιωτικού Ιερέως Λοχαγού π. Δημητρίου Παπαστέργιου και έψαλλε βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίνας και στις επιθέσεις που δέχθηκε από τον διάβολο, τον οποίο όμως ενίκησε και κατατρόπωσε. Διαποτισμένη ολόκληρη η φύση του διαβόλου από το ψέμα δεν παύει να παραπλανά τούς ανθρώπους και να τους οδηγεί στον όλεθρο. Εκείνο που χρειάζεται να πράξει ο χριστιανός είναι η πίστη του προς τον Θεό, η ταπείνωση και η εκκλησιαστική ζωή. Καταφυγή και δύναμη για όλους μας είναι η αγία μας Εκκλησία, στην οποία με τη χάρη των θείων Μυστηρίων κάθε δύναμη του διαβόλου διαλύεται.

Ευχήθηκε τέλος στον Διοικητή, τους Αξιωματικούς και τους οπλίτες χρόνια πολλά με δύναμη για την επιτέλεση του καθήκοντος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας Χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Κωνσταντίνο Παπαστέργιου, υιό του Στρατιωτικού Ιερέως π. Δημητρίου.

Στην πανήγυρη παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής –τ. Υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, Εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Ερυθρού Σταυρού, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Δημήτριος Φακάκης με ολόκληρο το επιτελείο του Κέντρου, Διοικητές άλλων Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής, απόστρατοι αξιωματικοί και πλήθος πιστών.

img_8211_0.jpg
img_8215_0.jpg
img_8234.jpg
img_8241_1.jpg
img_8253_2.jpg
img_8258.jpg
img_8276.jpg
img_8324.jpg
img_8359_1.jpg
img_8393_1.jpg
img_8409_0.jpg
img_8479_1.jpg


Ετικέτες