Το Ιερό Ευχέλαιο στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Loading...


Τελέσθηκε σε όλους του Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου. Η προσέλευση των πιστών στους Ναούς ήταν και φέτος μεγάλη, ενδεικτικό της πίστεως του λαού μας στα Μυστήρια της Εκκλησίας και της προετοιμασίας για τις επερχόμενες Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος έως την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε το Ευχέλαιο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεω, ενώ μετά τέλος ο Μητροπολίτης μας και οι ιερείς έχρισαν με το ευλογημένο λάδι της κανδήλας όλους όσους συμμετείχαν στο Ευχέλαιο.

 Ευχέλαιο στο Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως

Με την συμμετοχή πολλών πιστών τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Άνθιμο το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 16 Απριλίου 2014 το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Θαλλελαίου, που λειτουργεί στο ισόγειο του Νοσοκομείου. Στο τέλος του Ευχελαίου ο Μητροπολίτης και οι ιερείς έχρισαν με το ευλογημένο λάδι της κανδήλας όλους όσους συμμετείχαν στο Ευχέλαιο. Ήταν μία ακόμη πνευματική ευκαιρία και ευλογία ενδυνάμωσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς επίσης των ασθενών που έχουν τη δυνατότητα και των συνοδών τους.  Ετικέτες