Το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας υποδέχθηκε τα ιερά Λείψανα των Αγίων Τριών Ιεραρχών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Τριών Ιεραρχών υποδέχθηκαν μετά πάσης επισημότητος την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου το απόγευμα οι μαθητές και καθηγητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας και οι πιστοί της πόλεως στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού της Εκκλησιαστικής Σχολής.

Τα ιερά Λείψανα μετέφερε από την Ιερά Μονή Αγάθωνος ο Καθηγούμενος αυτής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης.

Μετά την υποδοχή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή ιερέων της πόλεως και αρτοκλασία, ενώ τον θείο λόγο εκήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεραφείμ Ζαφείρης.

Την Τρίτη 27/1 το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας Πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Σερέτης με τη συμμετοχή αποφοίτων ιερέων της Σχολής και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ενώ έψαλλαν χοροί μαθητών υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Μουσικής του Σχολείου κας Βασιλικής Γούση.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αφού ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος π. Δαμασκηνό, ο οποίος ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή του μετέφερε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ιεραρχών με σκοπό την πνευματική ενίσχυση των διδασκόντων και διδασκομένων και του πιστού λαού της περιοχής, αναφέρθηκε στους Αγίους Τρεις Ιεράρχες σταθείς περισσότερο στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο του οποίου την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων τιμά σήμερα η Εκκλησία μας. Η πορεία της Εκκλησίας μας ετόνισε δεν είναι πάντοτε ήρεμη διότι τα ανθρώπινα πάθη δημιουργούν κλυδωνισμούς και ταλαιπωρίες. Τα βάσανα και οι ταλαιπωρίες που υπέστη ο ιερός Χρυσόστομος υπέρ της Εκκλησίας και του λαού του Θεού αλλά και η δικαίωση του από τον Θεό, έστω και μετά θάνατον μας διδάσκουν ότι πρέπει να είμαστε γνήσιοι Χριστιανοί, να έχουμε δηλαδή στη ζωή μας πρώτα την αλήθεια του Χριστού και ύστερα τις σχέσεις και την επικοινωνία των ανθρώπων και όταν έρθει η ώρα να διαλέξουμε ή τον Θεό ή τον κόσμο θα πρέπει να πειθαρχήσουμε στο θέλημα του Θεού και ο Θεός θα πράξει τα περί ημών.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία εκτός από τους μαθητές, καθηγητές και προσωπικό της Σχολής παρέστησαν ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μαγνησίας, πολλοί πιστοί και οι Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας και περιχώρων για τους οποίους μετά στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής πραγματοποιήθηκε η μηνιαία Ιερατική Σύναξη.

Κατά τη διάρκεια της Συνάξεως έγινε ενημέρωση από τον Σεβασμιώτατο σε ποιμαντικά και διοικητικά θέματα, διενεμήθη έντυπο υλικό και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση, όπου οι ιερείς κατέθεσαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις.

Γεγονός είναι, ότι με την μεταφορά και την διήμερο παραμονή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας υπήρξε μεγάλη ωφέλεια των διδασκόντων και διδασκομένων και των πιστών της περιοχής, που συνέρευσαν, για να πάρουν την ευλογία των Αγίων.

ipod_lipsanon1.jpg
ipod_lipsanon3.jpg
ipod_lipsanon5.jpg
ipod_lipsanon8.jpg
ipod_lipsanon9.jpg
ipod_lipsanon11.jpg
ipod_lipsanon14.jpg
ipod_lipsanon16.jpg
ipod_lipsanon18.jpg
ipod_lipsanon22.jpg
ipod_lipsanon24.jpg
ipod_lipsanon27.jpg
ipod_lipsanon30.jpg
ipod_lipsanon33.jpg


Ετικέτες