Το Διδυμότειχο υποδέχθηκε το Τίμιο Ξύλο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη κατάνυξη και συγκίνηση υποδέχθηκε ο πιστός λαός του Κεντρικού και Βορείου Έβρου το Τίμιο Ξύλο, από τα Ιεροσόλυμα, στο Διδυμότειχο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος εκόμισε το ιερό κειμηλίο το απόγευμα της Δευτέρας, 7ης του μηνός Δεκεμβρίου, το οποίο υπεδέχθη έμπροσθέν του Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός.

«Σταύρος υψούται σήμερον και κόσμος αγιάζεται»· ήταν τα λόγια του κατασυγκεκινημένου Επισκόπου μας, που με δάκρυα στα μάτια, ασπάστηκε το Τίμιο Ξύλο. Πλήθη πιστών από τις πόλεις και τα χωριά μας με τους ιερείς τους, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έσπευσαν να προσκυνήσουν το ιερό απότμημα και να αγιασθούν από την ευλογία του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου.

Μετά την υποδοχή, στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και ο εκπρόσωπος του Στρατηγού – Διοικητού της XVI Mεραρχίας, τελέσθηκε αγιασμός και στη συνέχεια εψάλη ο Εσπερινός της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου. Το Σεβασμιώτατο εκπρόσωπο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας καλωσόρισε και ευχαρίστησε ο επιχώριος Επίσκοπος, ο οποίος και στη συνέχεια μιλήσε επίκαιρα.

Ακολούθησε το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου και στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού προβλήθηκε ταινία για τους Αγίους Τόπους.

Το προσκύνημα θα συνεχιστεί μέχρι της 9ης Δεκεμβρίου.

IMG_0046.jpg
IMG_0049.jpg
IMG_0052.jpg
IMG_0064.jpg
IMG_0083.jpg
IMG_0086.jpg
IMG_0093.jpg
IMG_0117.jpg
IMG_0131.jpg
IMG_0152.jpg
IMG_0182.jpg


Ετικέτες