Τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου επισκέφθηκε ο Κίτρους Γεώργιος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

Τον υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Λυκείου Δημήτριος Κυριακού, καθηγητές, και μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με 60 μαθητές των τριών τρημάτων της α΄ γυμνασίου, στους οποίους -όπως κάθε χρόνο- δώρισε το Εγχειρίδιο Εκμάνθησης Βυζαντινής Μουσικής, που αποτελεί απαραίτητο εργαλείο καθόλη τη διάρκεια της 6ετούς φοίτησης των μαθητών στο Μουσικό Σχολείο.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τα μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου. Δέχθηκε τις ευχαριστίες των μαθητών για τη δωρεά των βιβλίων και για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις για την επίλυση λύσεων στα προβλήματα λειτουργίας του Σχολείου, κυρίως το στεγαστικό, καθώς οι πρόχειρες αίθουσες δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες. Τον παρακάλεσαν να συνεχίσει τις δικές του προσπάθειες για την επίλυση του χρονίου αυτού προβλήματος.

Ο Μητροπολίτης υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Συνεχάρη για την καλή λειτουργία του Σχολείου, έστω και χωρίς κατάλληλες εγκαταστάσεις, καθώς και για τη μεγάλη συμβολή του Σχολείου στην καλλιέργεια της μουσικής παιδείας και του πολιτισμού γενικότερα.

Τέλος, υποσχέθηκε ότι θα παραστεί ευχαρίστως στις εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετάσχει τα μουσικά σύνολα του Σχολείου, κατά την προσεχή περίοδο.

1812kitr.jpg
1812kitr1.jpg
1812kitr2.jpg
1812kitr3.jpg


Ετικέτες