Τον Αγιασμό στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών τέλεσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε τον αγιασμό στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, απευθυνόμενος προς τα παιδιά, τους καλωσόρισε στο Σχολείο και τους ευχήθηκε να έχουν μια κατά πάντα ευλογημένη και δημιουργική χρονιά. «…Παιδιά μου, να έχετε πίστη στον Θεό, αγάπη στην αγία μας Εκκλησία, σεβασμό στα ζώπυρα του Γένους μας, συνέπεια στα μαθήματά σας και συνέπεια στην ζωή σας. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να προκόψετε στην ζωή σας και να αποκτήσετε όχι μόνο την κοσμική γνώση, αλλά και την άνωθεν σοφία…».

Επίσης, ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Λυκείου κ. Ιωάννη Κόττορο και το Διδακτικό, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό του Σχολείου, τον Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Εστίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Γερβάσιο Παρακεντέ και το προσωπικό της Εστίας για την προσφορά τους στη λειτουργία του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών.

Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς των παιδιών που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία, αφού τα προέτρεψαν να εγγραφούν στο Εκκλησιαστικό Λύκειο και ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά.

Στον αγιασμό συμπροσευχήθη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Μετά την προσλαλιά του Σεβασμιωτάτου, μίλησε ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου, κ. Ιωάννης Κόττορος, ο οποίος ανεφέρθη στους σκοπούς που υπηρετεί το Εκκλησιαστικό Λύκειο και στην παιδεία η οποία παρέχεται σ’ αυτό. Επίσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, για το αμέριστο ενδιαφέρον και την αγάπη του στο Εκκλησιαστικό Λύκειο.

Το παρόν στον αγιασμό έδωσαν οι: κ. Αναστασία Τογιοπούλου, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος Αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Κων/νος Γιαννόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Α/ θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, ο οποίος επίσης εχαιρέτησε την σεμνή εκδήλωση, η κ. Ευγενία Πιερρή, Δ/ντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαίας, η κ. Σοφία Χριστοπούλου, υπεύθυνη Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος και άλλοι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και Φορέων.

Μετά τον αγιασμό παρετέθη μικρά δεξίωσις σε όλους τους παρευρισκομένους.

DSC02209.jpg
DSC02210.jpg
DSC02211.jpg
DSC02212.jpg
DSC02219.jpg
DSC02223.jpg
DSC02246.jpg


Ετικέτες