Τα Φώτα σε Λέρο και Κάλυμνο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Με την αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάσθηκαν στα νησιά της Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλέας τα Άγια Θεοφάνεια. Σε όλες τις Ενορίες ετελέσθη η Θεία Λειτουργία και η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού.

 

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Στις 10:00΄ το πρωί οι Αρχές προσήλθαν στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» και στις 10:30΄ εκκίνησε η πομπή δια τον λιμένα της Αγίας Μαρίνης.

Πάνω σε ειδική εξέδρα οι ιερείς μας ετέλεσαν τον Αγιασμό των υδάτων, παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχ.Κόλλια, των αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας του νησιού.

Φέτος, λίγοι ήταν οι νέοι που βούτηξαν στην παγωμένη θάλασσα, για να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού. Άλλωστε δεν βοήθησε και ο παγωμένος χειμωνιάτικος καιρός.

Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο κ. Γεώργιος Μαραβέλιας, κάτοικος Παντελίου, στον οποίο εδωρήθη χρυσός επιστήθιος σταυρός, με τη φροντίδα εφέτο της Ενορίας του Ι. Ν. Σωτήρος Χριστού και την ευγενική προσφορά του καταστήματος κοσμημάτων κ.Εμμ.Ρούσσου.

Η τελετή της καταδύσεως τελέσθηκε και στις υπόλοιπες Ενορίες της Λέρου.

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Νίκος Βασιλικός

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Με πολύ τσουχτερό κρύο γιορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια και στην Κάλυμνο. Όπως κάθε χρόνο, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού Καλύμνου χοροστάτησε ο μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, και το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής, ο έπαρχος κ. Γ. Θεμέλαρος, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Γ. Μαστροκούκος, Δ. Διακομιχάλης και Γ. Μαύρος, ο περιφ/κός σ/λος κ. Κ. Σταυλάς, δημοτικοί σ/λοι και οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού κ.κ. Β. Υψηλάντης και Γ. Κασσάρας.

Μέχρι την ώρα του Αγιασμού έπεφτε ψιλόβροχο και αραιό χιόνι. Ευτυχώς, όταν πλησίασε η ώρα για έξοδο της πομπής προς το σημείο ρίψης του τιμίου σταυρού, η βροχή σταμάτησε και έτσι ολοκληρώθηκε η τελετή Αγιασμού των υδάτων στον κεντρικό λιμένα Καλύμνου.

Η παρουσία του κόσμου στην προκυμαία ήταν μικρή σε σχέση με άλλες χρονιές, ενώ τέσσερις «ήρωες» έπεσαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού. Ο τυχερός της χρονιάς που έπιασε το σταυρό ήταν ο 30χρονος Παντελής Πονήρης, στον οποίο ο μητροπολίτης έδωσε, ως ευλογία, μία εικόνα του Χριστού.

Επιμέλεια:   «Αργώ Καλύμνου» – Σ.Τρικοίλης

Φωτογραφίες: «Αλήθεια FM» – Ν.Μαμάκας

 Ετικέτες