Τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου Ιωσήφ (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με κατάνυξη και πάσα ιεροπρέπεια, τελέσθηκε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου πατρός Ημών Ιωσήφ του Κρητός του Ηγιασμένου, στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιώς.

Προεξάρχων της Ιεράς Παννυχίδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ, ο οποίος κατά την ημέρα αυτή άγει τα σεπτά ονομαστήριά του. Συνιερούργησαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Ιωάννης Παναγιώτου και ο Ιεροδιάκονος π. Φανούριος Κατσαρός. Παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος Προικοννήσου αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Ιωσήφ, τ’ Αγιασμένου όπως τον λένε στην Κρήτη, του οποίου το λείψανο φυλάσσεται άφθορο και ευωδιάζον, στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος στο Γαϊτάνι της Ζακύνθου. «Ο Άγιος Ιωσήφ, έζησε την ταπείνωση και αναγκάζεται σε εκπατρισμό μετά την πτώση του Χάνδακος. Αγαπά όμως και συμπονά το ταλαίπωρο γένος. Το άφθορο λείψανο του Οσίου Ιωσήφ, ραπίζει την αθεΐα και τον ορθολογισμό εκείνων που λοιδορούν τους Χριστιανούς για την μετά θάνατον εν Χριστώ Ζωή και την απόλαυση των ψυχικών χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος. Από την μυροβόλο Ζάκυνθο δίνει ένα μεγάλο μάθημα σε πιστούς και απίστους. Στους μεν στερεώνοντας την πίστη τους, στους δε ελέγχοντας την απιστία τους με την αφθαρσία του λειψάνου και των θαυμασίων του.»

Ο κ. Ιωσήφ ευχαρίστησε τέλος τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Σεραφείμ, για την άδεια και ευλογία να ιερουργήσει σε αυτόν τον περικαλλή Ναό της πόλεως. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς ευχήθηκε στον Άγιο Προικοννήσου λέγοντας πως «κοσμείτε το Σώμα της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και η ζωή σας και η προσωπικότητά σας είναι ηγιασμένη όπως του εφόρου και προστάτου σας.»

Ο εορτάζων Ιεράρχης μοίρασε στους πιστούς, κέρασμα από την πατρίδα του την Κρήτη. Ετικέτες