Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ(ΦΩΤΟ)

Loading...


Την 22α Απριλίου, μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ναθαναήλ, εορτάζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Το απόγευμα της Τρίτης 21ης Απριλίου ετελέσθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κω ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αποστόλου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

 Κατά τη διάρκειά του ο Σεβασμιώτατος μεταφέροντας τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ομίλησε για τους αγώνες του Αποστόλου Ναθαναήλ για την διάδοση του χριστιανισμού και το μαρτυρικό του τέλος. Ενθυμούμενος τον ιδιαιτέρως αγαπητό στην Κω μακαριστό προκάτοχό του Μητροπολίτη Κώου Ναθαναήλ Δικαίο ευχήθηκε ο Απόστολος Ναθαναήλ να πρεσβεύει για όλο τον κόσμο.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη 22 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την Αρτοκλασία και προσέφερε τη Θεία Ευχαριστία συμπαραστατούμενος από πολλούς ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως. Προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε τρεις νέους αναγνώστες.

Στο κήρυγμα, αφού μετέφερε και πάλι στους παρισταμένους τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τόνισε ότι στόχος της ζωής μας πρέπει να είναι η αναζήτηση του Κυρίου και ότι πρέπει να μάθουμε να Τον βρίσκουμε στο πρόσωπο του κάθε αδελφού μας.

Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, τους ύμνους της οποίας απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ. Γεωργίου Σακέλλη, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, Πανοσ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Πίτσης, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο, εκ μέρους των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, υγεία και μακροημέρευση και εκείνος, αφού ευχαρίστησε όλο το ποίμνιο, κληρικούς και λαικούς, για την αγάπη που του δείχνουν, ευχήθηκε ο Άγιος Απόστολος Ναθαναήλ να στηρίζει τους πνευματικούς αγώνες και να οδηγεί τα βήματα όλων μας προς τον Χριστό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες