Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Κορωνείας Παντελεήμονος (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Ανήμερα της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, τελέστηκε σήμερα 27 Ιουλίου 2015, λαμπρότατη Θεία Λειτουργία στον ιστορικό και περικαλλή Ναό του Αγίου Παντελεήμονα της οδού Αχαρνών.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του κατά αυτή την ημέρα και πλήθος κλήρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συλλειτούργησε και συνευχήθηκε.

Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη ομιλία του τόνισε δύο στοιχεία της προσωπικότητας του Αγίου Παντελεήμονα. Το ένα είναι η τεράστια μόρφωση και η πίστη του Αγίου, έως το τέλος της ζωής του. Μίλησε για τον συσχετισμό γνώσεως, πίστεως και επιστήμης, χαρακτηρίζοντας εσφαλμένη την αντίληψη, πως είναι αντικρουόμενες οι απόψεις μεταξύ τους.Σε αντίθεση με την επιστήμη η οποία αναγκάζει στην αποδοχή, η πίστη απευθύνεται στην ελευθερία του ανθρώπου. Το δεύτερο στοιχείο της προσωπικότητας του Αγίου ήταν, ότι δεν βιοποριζόταν από το επάγγελμα του ιατρού, το οποίο ασκούσε, αλλά το έκανε ως λειτούργημα. Απέφευγε έτσι να υποπέσει σε τυχόν απιστία και εκμετάλλευση των ασθενών του. Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι, όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Από όποια θέση και αν βρισκόμαστε να προσφέρουμε την αγάπη μας και να μετατρέπουμε το επάγγελμα σε λειτούργημα για τον συνάνθρωπο.»

Πλήθος ενοριτών αλλά και πιστών από όλες τις περιοχές της Αθήνας, προσήλθε στον Ιερό Ναό για να συμπροσευχηθεί και να προσκυνήσει την Εικόνα και το Ιερό Λείψανο του Αγίου, αλλά και να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική του παρουσία στον Ναό, και του μετέφερε την αγάπη και τις ευχές του για «Έτη πολλά.»

IMG_7219.JPG
IMG_7220.JPG
IMG_7267.JPG
IMG_7330.JPG
IMG_7372.JPG
IMG_7417.JPG
IMG_7426.JPG
IMG_7472.JPG
IMG_7519.JPG
IMG_7544.JPG
IMG_7587.JPG
IMG_7603.JPG
IMG_7627.JPG


Ετικέτες