Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Πέμπτη 28η Ιανουαρίου 2016 , η Εκκλησία μας εορτάζει την ιερή μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Σύρου και τα Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ του οποίου το τίμιο όνομα φέρει.

Την κυριώνυμο της εορτής στο παρεκκλήσι του Οσίου Εφραίμ, εντός του Κέντρου Νεότητος Αίγινας, ετελέσθη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου, με διακριτικότητα και απλότητα όπως απαιτούν οι μέρες μας.

Έκπληξη για τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη και για όλους, η ξαφνική παρουσία τριών Ιεραρχών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς & Φαλήρου κ. Σεραφείμ και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σαλώνων & Θαυμακού κ. Αντωνίου. Η δικαιολογημένη έκπληξη ήταν ότι, ενώ υπήρχε απαγορευτικό απόπλου των πλοίων ( λόγω απεργίας Π.Ν.Ο.) οι εν λόγω Ιεράρχες κατάφεραν να παρευρεθούν στη Θ. λειτουργία και να συμπροσευχηθούν με τον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, εκ μέρους και των άλλων δύο Ιεραρχών, αναφέρθηκε στο ήθος, στην προσωπικότητα του Ποιμενάρχου μας λέγοντας χαρακτηριστικά « ….έχετε αναδειχθεί ως ένα κόσμημα της σεπτής Ιεραρχίας της Αγιοτάτης ημών Εκκλησίας, ο οποίος νυχθημερόν εκδαπανάτε υπέρ του κόσμου ζωής και σωτηρίας , μιμούμενος του Αρχιποιμένα Χριστό…»

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτριος Μούρτζης, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο λέγοντας «…να μεταφέρω τις ευχές και την αγάπη όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και μαζί με το Δ.Σ. την ευγνωμοσύνη, το σεβασμό των συμπολιτών μου για το μεγάλο ποιμενικό έργο που επιτελείτε. Εύχομαι Έτη Πολλά….»

Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εφραίμ συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους για τις εγκάρδιες ευχές τους λέγοντας«….Ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας, για την αγάπη σας, την συνεργασία σας, γιατί χωρίς την συνεργασία όλων τίποτα δεν γίνεται. Ακόμα και ο Χριστός είχε συνεργάτες στο έργο Του κι εμάς μας έβαλε στο έργο Του σαν συνεργάτες…». Ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι δεχόμενος ο Ποιμενάρχης τις ευχές καθενός ξεχωριστά.

Να ευχηθούμε λοιπόν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, Ύδρας Σπετσών Αιγίνης Ερμιονίδος & Τροιζηνίας , έτη πολλά και ευλογημένα επ’ αγαθώ της Εκκλησίας, της τοπικής Μητροπόλεως και των ιδρυμάτων της.

SePTimUSEortouB1.jpg
SePTimUSEortouB2.jpg
SePTimUSEortouB3.jpg
SePTimUSEortouB5.jpg
SePTimUSEortouB6.jpg
SePTimUSEortouB10.jpg
SePTimUSEortouB11.jpg
SePTimUSEortouB12.jpg
SePTimUSEortouB13.jpg
SePTimUSEortouB15.jpg


Ετικέτες