Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κορίνθου

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου  ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου των Δικαστικών Λειτουργών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος άγει τα ονομαστήριά του.

Κατά την καθιερωμένη από ετών τάξη ο Σεβ. Μητροπολίτης  θα γιορτάσει την ονομαστική του εορτή με Ιερά Αγρυπνία, που θα τελεσθεί την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου ε. ε. και από ώρας 21.00’ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, στην διάρκεια της οποίας θα Χειροτονήσει εις Διάκονον τον καταγώμενο από τα Ταρσινά της Κορινθίας νεαρό οικογενειάρχη κ. Νικόλαο Βαρδουνιώτη, χωρίς περαιτέρω εορταστικές εκδηλώσεις και χωρίς να δεχθεί επισκέψεις εκ μέρους του Ποιμνίου του στο Επισκοπείο.

Στην Ι. Αγρυπνία θα τεθούν σε προσκύνηση τα Λείψανα του Αγίου Διονυσίου, πού φυλάσσονται στην Ι. Μητρόπολη, και καλούνται οι Δικαστικοί Λειτουργοί του Νομού μας να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Προστάτη τους εορταζόμενο Άγιο Διονύσιο, τον οποίο άγρευσε στην Αληθινή Πίστη ο Απόστολός μας Άγιος Παύλος.

Καλούνται και οι ευσεβείς Χριστιανοί της Κορινθίας να προσευχηθούν για την προκοπή και ευστάθεια του νεόφυτου Κληρικού της Τοπικής μας Εκκλησίας, για την συνεχιζόμενη κρίση, που μαστίζει την Χώρα μας, τους αδελφούς μας Χριστιανούς που απηνώς διώκονται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και αλλού, την απρόσκοπτη λειτουργία του Δικαστικού Οργανισμού αλλά και για τον ακούραστο Ποιμενάρχη μας, που αναλώνεται για την πνευματική οικοδομή όλων μας, που αποτελούμε το Θεόθεν εμπεπιστευμένο Ποίμνιό του.