Τα Λευκάκια Ναυπλίας τίμησαν τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό(ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Πέμπτη 11 Ιουνίου η αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού και ομολογητή. Την παραμονή Τετάρτη 10 Ιουνίου , η μνήμη του Αγίου Λουκά τιμήθηκε όλως ιδιαιτέρως, στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής στα Λευκάκια Ναυπλίου.

 Πριν τον εσπερινό έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά και ακολούθησε ο εσπερινός μετά αρτοκλασίας, Ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπουλέση.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού , είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά. Στον πανηγυρικό εσπερινό έψαλλε ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου Δημήτριος Καρκαλάτος. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά καθώς και της εικόνας του πέριξ του ναού προς ευλογία των κατοίκων.

 Να σημειωθεί πως στο χωριό Λευκάκια μετά από δωρεά του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού ναού ,θα φτιαχτεί μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.
 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες