Ευλογία τα λείψανα του Αγίου Ανδρέα από την Πάτρα για το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας

Loading...


Το περιπολικό σκάφος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας Smetlivy αναχώρησε από τη Σεβαστούπολη για τη Μεσόγειο με σκοπό να προσκυνήσει στην Πάτρα τα λείψανα του Αγίου Ανδρέα και να πάριε μαζί σημαντικά και ευλογημένα δώρα! 

«Το Smetlivy άφησε τη Σεβαστούπολη σήμερα (σ.σ χθες) και κατευθύνθηκε προς τα στενά της Μαύρης Θάλασσας. Έχει προγραμματιστεί να φτάσει στη Μεσόγειο αύριο (σ.σ.σήμερα)», όπως αναφέρει το Interfax 

Το πλοίο «θα συμμετάσχει στις διεθνείς θαλάσσιες εκδηλώσεις, θα επισκεφθεί τα ελληνικά λιμάνια της Κέρκυρας και της Λευκάδας, και θα συμμετέχει στην παραδοσιακή Ρωσική Εβδομάδα στα νησιά του Ιονίου», ανέφερε.

Ακολουθεί και η σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης: 

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 θα βρεθή στο λιμάνι των Πατρών το πλοίο «SMETLIVLII» του Πολεμικού Ρωσικού Στόλου.
Το πλήρωμα του πλοίου θα επισκεφθή τον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου για να προσκυνήση την Αγία Κάρα του Αποστόλου, τον Σταυρό του και τον Τάφο του.
Στις 9.30π.μ. θα παραταχθή η φρουρά του πλοίου στα Πρόπυλα του Νέου Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου.
Στις 10.00π.μ. θα αναπεμφθή Δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος θα ομιλήση επίκαιρα.
Ο Σεβασμιώτατος θα προσφέρη ως ευλογία στον Κυβερνήτη και στο Πλήρωμα του Ρωσικού πλοίου Ιερά Εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, που φιλοτέχνησε Πατρινός Αγιογράφος, έλαιον εκ του Τάφου του Αποστόλου και Αγίασμα από το φρέαρ του Αγίου, που ευρίσκεται στον Παλαιό Ιερό Ναό.

Στα μέλη του Πληρώματος θα δώση ως ευλογία ο Σεβασμιώτατος από μία εικόνα του Αγίου Ανδρέου.
Μετά την τελετή θα παρατεθή μικρά Δεξίωσις.

 Ετικέτες